hirdetés

A gyógyturizmus fellegvára lehet Spanyolország

Spanyolország tudatosan növelné az egészségügyi céllal érkező utazók számát, a projekt sikeres megvalósítása esetén az ország a világ egyik legnépszerűbb gyógyturisztikai úti céljává válhat.

hirdetés

Az elkövetkező öt évben a Spanyolországba érkező gyógyturisták száma a várakozások szerint megduplázódik. Az ország a SpainCares elnevezésű PPP-projekt keretében kívánja felvirágoztatni az orvosi turizmust, 2019-re évi 200.000, az országba egészségügyi ellátás céljából érkező utazót várnak.

A Spanyol Gyógyturisztikai Klaszter elnökének, Íñigo Valcanerasnak a becslései szerint az Ipari Minisztériummal való együttműködés következtében az ország bekerülhet a világ három legnépszerűbb gyógyturisztikai desztinációinak sorába. Ahhoz, hogy ezt elérjék, olyan csomagokat állítanak össze és olyan programokat szerveznek, amellyel külföldi pácienseket vonzanak Spanyolországba – ezáltal pedig extra bevételhez jutnak, és új munkahelyeket teremthetnek. Ez a kezdeményezés összhangban van a kormány turizmusdiverzifikálási törekvéseivel is.

Forrás: spain.info
Forrás: spain.info

2,7 millió eurós költségvetés

Az új projektet egy csoportosulás 2,7 millió euróval finanszírozza az elkövetkező két évben. A projekt része többek között egy kiterjedt marketingkampány az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Oroszországban, Marokkóban és az Egyesült Államokban is. A kampányban a SpainCares brandet fogják promotálni, amelyhez már most számos spanyolországi magánklinika tartozik. Egyébként Spanyolországban üzemel jelenleg a második legtöbb akkreditált kórház Európán belül.

Online platform az utazóknak

Az elkövetkező hetekben egy online platformot is elindítanak, hogy mind a belföldi, mind a külföldi páciensek könnyebben és gyorsabban megtalálják a számukra releváns kezeléseket és egészségügyi szolgáltatásokat.

Az együttműködés másik célja, hogy ellenőrizni tudják az országba érkező gyógyturisták számát, hiszen egyelőre csupán tanulmányokon alapuló becsült számokkal rendelkeznek.

(forrás: Tourism-Review)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai