Gyógyhellyé nyilváníthatják Bükkszéket

Gyógyhellyé nyilváníthatják Bükkszéket 

Az elmúlt három esztendőben látványosan fejlődött a gyógyturizmus Bükkszéken. A Salvus-vizéről híres község ezt annak köszönheti, hogy közel fél évtizede már, csaknem másfél milliárd forintos beruházással, sikeres fürdőfejlesztést valósítottak meg.  Azóta országosan, sőt Európa szerte is még több helyről ismerték meg ezt a falut.

A horvátokat érdekli a magyar gyógyturizmus 

Mintegy 60 horvát turisztikai szakember; megyei idegenforgalmi közösségi igazgató, a turisztikai szakma más jeles képviselője, illetve néhány ismert horvát újságíró látogatott Magyarországra ezekben a napokban. A túra célja, melynek során a szakemberek Hévízre, Sárvárra és Budapestre látogattak el, a magyar gyógy- és egészségturizmus (spa; wellness, fürdőkultúra) lehetőségeinek és eredményeinek feltérképezése.
Szanatórium és gyógyturisztikai tanösvény épül Mátraderecskén

Szanatórium és gyógyturisztikai tanösvény épül Mátraderecskén 

A Föld Napja alkalmából Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Tájdíjat adományozott Mátraderecske önkormányzatának. A „Palócföld ősereje, tájfejlesztési közösségi mintaprogram az élhető faluért” című pályázatukkal érdemelték ki ezt az elismerést.

Egészségturizmus: uniós körkép és a magyar helyzet 

Adottságaink kihasználásában még sok a lehetőség – ez lehet az Utazás kiállítás szakmai kisérőprogramján elhangzottak tömör összefoglalója.
Lionel Messi, az ismert labdarúgó Egyiptom turizmusát segíti

Lionel Messi, az ismert labdarúgó Egyiptom turizmusát segíti 

Hamarosan esedékes látogatásával az egészség- és gyógyturizmust erősíti.

Orosz gyógyturisták, irány Magyarország! 

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését szeretné elérni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán.

Gyógyhely: egészség, érték és márka 

A vállalkozók közötti szorosabb együttműködésre és határozottabb állami szerepvállalásra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gyógyhelyek sikeresebbé váljanak - állítja egy, a témával foglalkozó szakdolgozat szerzője. 
Hévíz gyógyturizmusát tanulmányozzák a kínaiak

Hévíz gyógyturizmusát tanulmányozzák a kínaiak 

A Külügyminisztérium koordinálásával, dr. Horváth Viktória külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövet kíséretében a kínai Csungking város delegációja érkezett Hévízre.

2022-re vezető gazdasági ágazat lesz a gyógyturizmus 

A gyógyturizmus Magyarország egyik stratégiai ágazata, gyorsan növekvő piac - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Greet Vienna elnevezésű ingatlanfejlesztési konferencián tartott előadásában kedden Bécsben.
A hagyományos egészségturisztikai paletta már nem elég

A hagyományos egészségturisztikai paletta már nem elég 

Május 5-én a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot, melyen a meghívott szakemberek mellett maguk a hallgatók alkották a közönséget.

Szakmai konferencia Székelyföld gyógyturizmusáról 

Mi a mofetta és hogyan működik? Milyen, sokmillió euróba kerülő egészségturisztikai beruházások voltak az utóbbi években Székelyföldön? 

Negyven éve a gyógyulni vágyókért 

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából jubileumi tanulmányutat szervezett a hévízi Danubius Health Spa Resort.

Koncessziós díj veszélyezteti a fogászati turizmusból érkező milliárdokat 

Koncessziós díjat vezethetnek be a fogorvosoknak a kereskedelmi és iparkamara vezetőjének javaslatára. A szakma tiltakozik, szerintük így is sokat adóznak, és idén még csökkent is a forgalmuk.

Mátraderecskén az egészségturizmusra alapozzák a jövőt 

Hosszabb távon az egészségturizmusban látják a jövőt Mátraderecskén. Mindezt a széndioxidos gyógygázfürdőre, a mofettára alapozzák. A mátrai faluban található, idén húsz éves létesítmény szakemberei ugyanis kiemelkedő eredményeket értek el a betegek gyógyításában.

Demenciaturizmus: hazánkban a gyógyturizmus kategóriából még hiányzik 

A Tatabányai Alzheimer Café szervezője kereste meg szerkesztőségünket, hogy megismertesse a hazai szakmai közönséggel is a gyógyturizmus e különös, ugyanakkor itthon még kevésbé ismert ágazatát. Pedig nagyon jó érzés, hogy vannak ilyen kezdeményezések, hiszen a betegeknek és családtagjaiknak társaságot és egy igazi kikapcsolódást jelent.

Hol vannak a milliárdokkal támogatott fogászati turizmus eredményei? 

Több mint négy évvel azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiállt a fogászati turizmus átfogó fejlesztésére irányuló program mellett, és több milliárd forintnyi támogatás kifizetése után sem látszanak a konkrét eredmények – írja a Világgazdaság Online.

Egy weboldalon a V4-ek gyógy- és wellness-létesítményei 

A V4 térség közös online portált hoz létre „Visegrádi térség gyógy-és wellness létesítményei” néven. Hazánk részvételét a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület koordinálja a projektben.

Új piacok után néznek a délkelet-ázsiai magánkórházak 

Az egészségügyi turizmus jelenleg virágzik Délkelet-Ázsiában, azonban ez nem állítja meg a legnagyobb kórházüzemeltetőket abban, hogy már a jövő üzleti lehetőségeiben gondolkodjanak és túllépjenek a határaikon – akár szó szerint is.

Visszaesett a vendégforgalom Hévízen 

Bár az első félév jól indult a zalai fürdővárosban, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb turisztikai statisztikái szerint kedvezőtlen folyamatok láthatók a hévízi vendégforgalomban: a legtöbb küldőpiacról és belföldről is csökkent a forgalom.

Új fejezet a hazai orvosi turizmusban 

Az észak-magyarországi és az észak-alföldi régió gyógyturisztikai versenyképességét segíti elő a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósult Gyógyító Régiók projekt.

370 milliós medical wellness-fejlesztés a dél-alföldi szállodában 

Háromszázhetven millió forint összértékű beruházással kétszeresére nő a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel wellness-részlege.

A gyógyturizmus fellegvára lehet Spanyolország 

Spanyolország tudatosan növelné az egészségügyi céllal érkező utazók számát, a projekt sikeres megvalósítása esetén az ország a világ egyik legnépszerűbb gyógyturisztikai úti céljává válhat.

Előny vagy hátrány a wellness a gyógyhelyek számára? 

23. alkalommal gyűltek össze a lengyel gyógyhelyek képviselői a lengyel Davosnak is hívott festői gyógyhelyen, Krynicában.

Gyógyító régió 

A talán kicsit elfeledett, de most új erőre kapó Észak-Magyarországon páratlan és sokszor érintetlen természetben, aktívan relaxálhatunk, megízlelve azt a sok csodát, természetes gyógyító erőt, amelyet a vizek, a levegő, valamint a föld mélye rejt.

Fontos közel-keleti kapcsolatok 

Második alkalommal rendezték meg a Magyar-Arab Üzleti Fórum rendezvényt 2014. március 23. és 25. között, ezúttal Rijádban, melynek célja a magyarországi termékek, szolgáltatások és befektetési lehetőségek bemutatása volt az arab üzletemberek számára.

Hamarosan nyílik Tiszakécske első hotele 

A júniusban megnyíló négycsillagos Barack Hotel a gyógyászati szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt.

Gyógyászati szárny épül a sóstógyógyfürdői élményfürdő épületéhez 

Az elmúlt év szeptemberében gyógyhellyé nyilvánított Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 900 négyzetméteres gyógyászati szárny épül az Aquarius élményfürdő épületéhez az idén - közölte az üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán az üdülőhelyen.

50 szobás szálloda épül Tiszakécskén 

A gyógyturizmust szolgálja majd az 50 szobás Barack Hotel.

Legsikeresebb évét zárta a mórahalmi fürdő 

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a dél-alföldi régió egyik legismertebb gyógyturisztikai központja. A 2013-as év a vendégszám tekintetében az eddigi legjobb éve volt a négycsillagos fürdőnek - közölte kedden Berta Zsolt, MÓRA-TOURIST Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Készül a Harkányi Psoriasis Centrum új épületszárnya 

Végéhez közeledik a harkányi gyógyfürdőkórház új, szállodai színvonalú épületszárnyának építése, ami jelentős szerepet tölthet majd be a település idegenforgalmában és a gyógyturizmus fellendítésében.

EU-s támogatás a bor- és gyógyturizmus fejlesztésére 

December elején Bécsben találkoznak az Európai Unió által támogatott Danube Limes Brand projektben résztvevő nyolc Duna-menti ország képviselői. Ezen részt vesznek a partner nemzetek örökségvédelmi intézményeinek szakemberei is, hogy együttesen vitassák meg, milyen turisztikai termékeket ajánlanak a projekt megvalósítására.

Orosz gyógyturisták rohama várható? 

Milyen lehetőségek rejlenek a magyar gyógyturizmusban? Az Európai Unióból, netán Oroszországból várhatjuk a gyógyturisták rohamát?

Így lesz Ukrajnában népszerű a harkányi gyógyvíz 

A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház is képviseltette magát a kelet-európai régió legjelentősebb egészségturisztikai szakkiállításán Kijevben.

Siker Spirit Kínában 

Két magyarországi spa - wellnes hotel is európai díjat nyert az elmúlt években. S hogy mindez "aprópénzre is váltható" igazolja az élet: a sárvári Spirit és a hévízi Carbona hotel mintájára Peking közelében és Tajvanon is létesül egy-egy ház, ahol a a magyar know-howt "beépítve" hozzák létre a gyógyidegenforgalom alapjait. Ráadásul a kezelések egy részénél magyar alapanyagokat is felhasználnak majd. 

Harkányfürdő a világelsők között a psoriasis gyógyításban 

Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója, a napokban érkezett haza a párizsi Psoriasis 2013 nevű rangos nemzetközi konferenciáról. A szakember Harkányfürdő képviseletében számolt be a psoriasis gyógyításban elért új sikerekről, és tapasztalatokat cserélt több neves bőrgyógyásszal, szakorvossal. A gyűlésre összesen 44 ország delegált neves specialistákat, akiknek a psoriasis elleni küzdelem a szenvedélye.

Gyógyturisztikai versenytársat kap Kelet-Európa 

Május utolsó napjaiban tartották a 'Medical Tourism in Crimea - The Way Forward' című szakmai kerekasztal egyeztetést a Krím-félsziget egyik meghatározó desztinációjában, Yevpatoria-ban.

A minőségi gyógyszolgáltatásokat keresik a vendégek 

Az első negyedév előzetes statisztikája alapján még mindig a gyógy- és termálvizek legvonzóbbak.

Dupla charter jár áprilistól Moszkvából Hévízre 

Hévíz jól ismert úti cél az orosz piacon, köszönhetően a város erős kinti marketingtevékenységének, de az orosz turisták egyre szívesebben próbálnak ki más dunántúli gyógyvárosokat is, árulta el lapunknak Baranov Alexander, az 1000 Út Utazási Iroda vezetője. 

Monacói orvosturisztikai szakkiállításon mutatkozott be hazánk 

Március 22-23-án rendezték meg Monacóban az IMTEC (International Medical Travel Exhibition and Conference) nemzetközi orvosturisztikai szakkiállítást és konferenciát, amelyen – az egészségturizmusban vezető 25 desztináció között – Magyarország is megjelent a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, két egészségügyi szolgáltató partnerrel.

Szabadidős turisták váltották fel a gyógyulni vágyókat Parajdon 

2009 előtt főleg a gyógyulni vágyók keresték fel a parajdi sóbányát, az elmúlt években azonban a gyógyturisták száma egyre inkább elmaradt a szabadidős vendégekétől.  Parajdra évente kb. 400 ezer vendég érkezik, írja a Transindex.

A gyógyturizmusra építik a jövőt Mátraderecskén 

A gyógyvízéről és a széndioxid száraz fürdőjéről nevezetes Mátraderecskén tavaly közel 30 ezer turistát fogadtak. A faluban található panziókan "telt házas" szezont zártak.

Gyula nyit a sportturizmus felé 

Az eddig főleg gyógyturizmusáról ismert Gyula a sportturizmus felé nyit: korszerű sportlétesítményeit turisztikai szolgáltatások igénybevételével együtt kínálja a fürdőváros profi futballcsapatoknak téli és nyári edzőtáborozások időszakában.

Bemutatkozott a "Gyógyító régiók" projekt 

A Magyar Tudományos Akadémián tartott tájékoztatón ismertették azt a programot, mely Svájc több mint egy millió svájci frankot érő támogatásából valósul meg. 

Pályázati pénzből épül termálfürdő a magyar határ közelében 

A Vajdaságban éppen olyan sok és jó minőségű termál- és gyógyvíz van, mint Magyarországon, fürdő mégis alig akad. Wellnessfürdő nincs és gyógyfürdőből is mindössze négy van az egész Délvidéken, derül ki a Kárpátexpressz csütörtöki műsorából. 

Hogyan csábítsunk még több orosz turistát? 

A Magyar Turizmus Zrt. „Bükfürdő orosz piaci lehetőségei” címmel tartott szakmai fórumot Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf &Spa**** Hotelben, 2013. január 8-án, közölte szerkesztőségünkkel a nemzeti marketingszervezet.

Megnyílt az Imola Hotel Platán a fürdővárosban 

Hazai és külföldi vendégek részvételével nyitották meg Eger új négycsillagos szállodáját, az Imola Hotel Platánt a belvárosban.

Azeri promóciót kap a magyar gyógyturizmus 

A magyar gyógyturizmus azerbajdzsáni népszerűsítése is téma volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Abid Sharifov azeri miniszterelnök-helyettes keddi budapesti megbeszélésén, amelyről az államtitkár sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

Nem zár be télen a sármelléki reptér 

A korábbi évekkel ellentétben az idén télen nem zár be a sármelléki repülőtér, a németországi charterjáratok szezonzárása után novemberben és decemberben a keleti piacokról várhatók újabb gépek - közölte a Hévíz-Balaton Airport Kft. felügyelőbizottságának elnöke pénteken az MTI érdeklődésére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!