hirdetés
hirdetés

A lovagok mindenhol visszaköszönnek

A MICE-turizmus lehetőségeire hívta fel a szakmai közönség figyelmét a Máltai Idegenforgalmi Hivatal (Visit Malta) budapesti képviselője, Hangya Edina. A találkozó stílusosan a máltai szállodalánc, Corinthia budapesti házában került megrendezésre, hétfőn.

hirdetés

Alapos okunk van Máltára, mint tömegeket vonzó szabadidős desztinációra gondolni. Néhány százezernyi lakosára tavaly a UNWTO nyilvántartása szerint 1,783 millió turista jutott, akik Hangya Edina tájékoztatása szerint átlagosan 4-4,5 éjszakát töltenek az országban. A Visit Malta helyi szolgáltatókkal vállvetve azonban azon igyekszik, hogy hasonlóan alapos okunk legyen MICE-úti célként is számításba venni az országot.

A másfél évvel ezelőtt a konferenciák és rendezvények szervezésének elősegítésére létrehozott kongresszusi iroda, Conventions Malta tevékenységének is köszönhetően jelentősen emelkedett a MICE-turisták száma a szigeteken. Ezzel együtt a kiszolgáló infrastruktúra is fejlődött. Málta 15 ötcsillagos szállodájából 12 rendelkezik konferencia részleggel. A kategória ágyszáma 7210, míg a négycsillagosokban 18-20 ezer közötti kapacitás áll rendelkezésre. Szintén segíti a hivatásturizmust a nyelvi kommunikáció angol miatti egyszerűsége. Málta legnagyobb konferencia infrastruktúrái jellemzően szállodákhoz kapcsolódnak, de rendelkezésre áll akár 10 ezer főt befogadni képes, önálló helyszín is. A rendezvények azonban nem csupán beltéren szervezhetők: az ország ősrégről induló és színes történelme miatt egészen változatos külső helyszíneken.

A Johanniták szigetén járunk, a  lovagok, mintegy állandó díszlet minden helyszínen visszaköszönnek — emlékeztetett Hangya Edina. Hasonlóképpen nagyon máltaiak a nem is olyan régen még menetrendi forgalomban üzemelő öreg, sárga máltai buszok. Aki hiányolná őket, rendezvénye transzferéhez továbbra is kibérelheti. A szolgáltatók közti eligazdást egy, az idegenforgalmi hivatal által kidolgozott, DMC beutaztatókra is vonatkozó védjegy is segíti. Vélhetően a MICE-t még jobban fellendíti a 2018. január 20-án útjára induló Európa Kulturális Főváros évad, melynek főszereplője a főváros, Valletta lesz.

Ha már MICE, az utazók kegyeiért továbbra is a hagyományos légitársaságok igyekeznek leginkább megmérkőzni — tájékoztatott a Lufthansa budapesti képviseletének nevében Putz Erika. A Lufthansa-Csoport légitársaságainak átszállási lehetőségei közül különösen a müncheni, frankfurti és bécsi csatlakozásokat emelte ki. Emlékeztetett, hogy a — Budapestről 2016-ban kivonult — Air Malta a csoport légitársaságaival közös kód alatt üzemeltet járatokat Bécsből, Münchenből. Az utazásszervezőket rugalmas, a MICE-utasokra szabott csoportos kedvezményekkel is igyekeznek a diszkontokról lebeszélni. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai