Tengerparti konferenciakomplexum Šibenik MICE-kínálatában

Tengerparti konferenciakomplexum Šibenik MICE-kínálatában 

Ünnepélyes külsőségek között május közepén bemutatták a Šibenik Kongresszusi Központot a szakmai közönségnek.
A hivatásturizmus lesz ősszel az ágazat motorja

A hivatásturizmus lesz ősszel az ágazat motorja  

Nagy lendületet vett az üzleti rendezvények, konferenciák, kongresszusok piaca, ahol a május mellett az október az év legnagyobb forgalmú hónapja.
Friss jelentés az európai MICE-szegmens utazási szokásairól

Friss jelentés az európai MICE-szegmens utazási szokásairól 

Az utazási-, turisztikai- és vendéglátóipari ágazatokra specializálódott marketingkommunikációs ügynökség, az MMGY Global legfrissebb, 2023 augusztusi jelentése a MICE szektor utazásainak jellemzőit és jövőbeni kilátásait veszi górcső alá.
Ez a hazai cég nagyot ment az idei IMEX-en

Ez a hazai cég nagyot ment az idei IMEX-en 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében a Budapest Convention Bureau (BUD CB) 24 hazai társkiállító számára biztosított részvételi lehetőséget az idei IMEX Frankfurt szakvásáron. A rendezvényen több mint 3 000 rendezvényszervező találkozott közel 2 500 nemzetközi szolgáltatóval.
Átrendeződő rendezvénypiac: fúziók, minőségromlás, kihívások

Átrendeződő rendezvénypiac: fúziók, minőségromlás, kihívások 

A hazai rendezvényipar újra lábra állt a járvány után. Karsai Árpád turisztikai tanácsadó górcső alá vette a Covid óta megjelent új trendeket és a nagy adósságokat is, amelyek törlesztésével jobban mehetne a MICE üzletág Magyarországon.  
Még a tengeren túlról is jönnek az európai régészek éves találkozójára

Még a tengeren túlról is jönnek az európai régészek éves találkozójára 

Több mint 60 országból mintegy 2100 régész érkezik Budapestre az Európai Régészek Szövetségének éves találkozójára augusztus végén.
Újra erős magyar jelenlét az IMEX-en Frankfurtban

Újra erős magyar jelenlét az IMEX-en Frankfurtban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kongresszusi Iroda együttműködésében megvalósuló Magyarország-stand 26 hazai szolgáltató számára teremt bemutatkozási lehetőséget a hivatásturisztika globális seregszemléjén. 
Nemzetközi elismerés a magyar MICE imázsfilmnek

Nemzetközi elismerés a magyar MICE imázsfilmnek 

Arany díjat nyert a Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (International Committee of Tourism Film Festivals – CIFFT) imázsfilmek számára meghirdetett világverseny dél-afrikai állomásán a Magyar Kongresszusi Iroda MICE desztinációs kisfilmje.
Elkészült a MICE ágazat első hazai gazdasági hatáselemzése

Elkészült a MICE ágazat első hazai gazdasági hatáselemzése 

A szövetségi konferenciák esetén az egy főre vetített gazdasági hatás 44%-kal magasabb, mint a teljes konferenciaszektor vonatkozásában – derül ki abból a kutatássorozatból, amely a  Magyar  Kongresszusi  Iroda  kezdeményezésére indult  el, hiánypótló  módon kimutatva az üzleti rendezvények adott desztinációra gyakorolt eredményét.
Rangos budapesti MICE eseményt támogat az MKI

Rangos budapesti MICE eseményt támogat az MKI 

Hazai szolgáltatók megjelenését támogatja a Magyar Kongresszusi Iroda a Budapesten szeptember elején megrendezésre kerülő m&i Private Europe 2021 fórumon.

Hétfőig lehet szavazni a MICE ágazat idei legjobbjaira 

A Budapest Convention Bureau (BUD CB) szakmai igazgatója is - nyolc másik hazai szakemberrel együtt - egy nemzetközi MICE szaklap shortlist-jén.

Bemutatkozik a Budapest Conventation Bureau 

Újjáalakult szervezet segíti a MICE piac indulását. Új működési modell, kihívásokkal teli indulási időpont.

Debütált az osztrákok konferenciaszerző platformja 

A több mint kétszáz hivatásturisztikai szakember részvételével zajló Convention4U-n bemutatták a Meeting Industry Report (mira) nevű tanulmányt az ausztriai MICE üzletág elmúlt évi tevékenységéről és eredményeiről.

Forradalmasítja a rendezvényszervezést a Danubius 

A Danubius Hotels tíz budapesti szállodájában látványos és interaktív 360 fokos panorámatúra keretében tekinthetünk be a Danubius szállodák belső és külső tereibe egy egyedülálló alkalmazás által. A fejlesztés a rendezvényszervezőket segíti és inspirálja, akik részletes információkat, látványterveket és pontos adatokat is kapnak a kiválasztott helyszínek adottságairól.

Hivatásturizmus Budapesten 

Havonta átlagosan 200-nál is több hivatásturisztikai rendezvénynek adott otthont Budapest 2017-ben, legnépszerűbb a késő őszi időszak A European Cities Marketing európai városmarketing szervezet (ECM) az idei évben is publikálja az európai nagyvárosok hivatásturisztikai rendezvényeinek összesített statisztikáját, valamint az ez alapján összeállított városrangsort. A nemzeti turisztikai ügynökség és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) együttműködése keretében, az MTÜ Értékesítésért Felelős Igazgatóságának Kongresszusi Iroda Főosztálya a 2017. évre vonatkozóan összesítette a magyarországi, és benne a budapesti MICE rendezvényeket. Az adatbázist a BFTK bocsátotta az ECM rendelkezésére.

A lovagok mindenhol visszaköszönnek 

A MICE-turizmus lehetőségeire hívta fel a szakmai közönség figyelmét a Máltai Idegenforgalmi Hivatal (Visit Malta) budapesti képviselője, Hangya Edina. A találkozó stílusosan a máltai szállodalánc, Corinthia budapesti házában került megrendezésre, hétfőn.

Szakmai kérdésekről tárgyaltak a MUISZ és a Budapest Airport illetékesei 

A korábbi rendszeres találkozók hagyományát folytatta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének delegációja, amikor a Budapest Airport vezetőivel áttekintették a terveket és az együttműködési lehetőségeket - tájékoztatott az érdekképviselet.

Rekordszámú résztvevő a Danubius MICE-fórumon 

Minden eddiginél több, mintegy 170 fő regisztrált a nyolcadik alkalommal megrendezett Danubius MICE-fórumra. A Danubius Hotel Helia szállodában április 24-én megtartott szakmai workshopon a Magyarországon tevékenykedő rendezvényszervező cégek képviseltették magukat. A rendezvényen nagy számban jelentek meg a szállodai partnerek.

ÚJ IDŐPONT! Proaktív B2B értékesítési tréning a MICE-piacon 

Újonnan induló képzésünk 2017. április 26-i időpontja megtelt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel ÚJ IDŐPONTRA: 2017. MÁJUS 10-re is meghirdetjük a tréninget!

Az ország, ahol pár óránként átadnak egy új szállodát 

Sanghajban március 21-23. között rendezik meg a MICE turizmusra fókuszáló IT&CM China és CTW China kiállítást, amit szakmai konferenciák is kísérnek. Ezek a világ legnagyobb üzleti utaztatójává előlépett Kína turisztikai trendjeivel, illetve a globális folyamatokkal is foglalkoznak. Helyszíni beszámolónk következik.

Kétezer konferencia-turistát hoz Budapestre a Vetőmag Világkongresszus 

Budapest ad otthont május 22-24. között a Vetőmag Világkongresszusnak, amely a globális vetőmag szektor legnagyobb eseménye - közölte a szervező Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT).

Mi történt 2016. november 7-én Bécsben? 

A konferenciaturizmus élénkítése és Magyarország prémium kategóriás hivatásturisztikai (MICE) desztinációként való népszerűsítése érdekében számos akciót folytat a Magyar Turisztika Ügynökség (MTÜ) a szomszédos Ausztriában is. Az MTÜ ausztriai képviselete összefogásban más országok nemzeti turisztikai képviseletével egész estét betöltő MICE workshopot szervezett Bécsben, 2016. november 7-én. A Park Hotel Hyatt-ben tartott szakmai programon a hazai kínálatot az MTÜ mutatta be, a megújuló vidéki konferenciakínálatot pedig az újrapozícionált bükfürdői Caramell szálló képviselte társkiállítóként. - közölte csütörtökön az MTÜ.

Nagyvárad, ’’a holnap városa’’ 

… írta róla egykor Dutka Ákos erdélyi író. Ma is ez jut eszünkbe, látva a városban zajló, magas minőséget célzó fejlesztéseket. Vendéglátó városunk a felújítások miatt kicsit még fésületlen, de feltétlenül igényességre törekvő, vidám, nagyrészt a MICE-célközönségre szabott, vonzó úti cél már most is.

Új vezetők a Weco Travelnél 

Új vezetők a Weco Travelnél

„Akkor jut eszükbe Budapest, amikor Londonra, Párizsra nincsen pénzük” 

A november 26-án, a Hilton Budapest Hotelben, a Diplomacy&Trade Conferences által megrendezett MeetingPlaceBudapest konferencián a hivatásturizmus szakemberei egymásnak panaszkodtak. Az NGM és a Főváros illetékesei idő előtt távoztak. A nagy befogadóképességű kongresszusi központra pedig még várhatunk.

Hivatásturisztikai kiállítás lesz Isztambulban 

2015. február 26. és 28. között Isztambul ad otthont a hivatásturizmus legnevesebb eseményének, az ACE of M.I.C.E. kiállításnak. A kiállítás keretében adják át az iparág egyik legrangosabb díját, az ACE of M.I.C.E Üzleti Turizmus Díjat.

Conventa: januári MICE-találkozó Ljubljanában 

A Conventa egy még erősebb programot állított össze a következő szakmai találkozóra, ami 2015. január 21-22-én lesz Ljubljanában, Szlovéniában. Az elmúlt hat évben a Conventa összesen 753 kiállítónak adott otthont 13 országból. 

A hely, ahol a luxus nem luxus 

Első ízben rendezett turisztikai és gasztronómiai bemutatót, workshopot és gálaestet az Atout France a luxus és az üzleti utaztatás témakörében Középkelet-Európában. A Best of France rendezvénynek a budapesti Hotel Boscolo adott otthont.

Amerikai hivatásturisztikai szakemberek ismerkedtek Budapesttel 

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének együttműködésével valósult meg az a tanulmányút, mely során az amerikai és kanadai hivatásturisztikai (MICE) piac legjelentősebb incentive házainak 5 képviselője látogatott Budapestre 2014. július 10-14. között.

Hazatér a New York-i külképviselő 

Dr. Budai Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. észak-amerikai képviseletének vezetője családi okok miatt távozik posztjáról. A New York-i képviselet irányítását Fekete Magdolna veszi át, aki jelenleg is a külképviselet munkatársa a MICE és travel trade terület felelőseként.

Konferenciaturizmusban Németország az első 

Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját, mint üzleti úti cél.

Hol tart a magyar konferenciaturizmus? 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) hagyományos szakmai konferenciáját „Térjünk a lényegre!” címmel idén a gyönyörűen felújított Vigadóban tartották. Ganczer Gábor elnök megnyitója után a szövetség díját Semsei Rudolf tagozatvezető vehette át.

Tito, az üzleti utaztatás és a Facebook találkozása 

Az üzleti utaztatásban és rendezvényszervezésben még mindig sok pénz van, de aki valóban keresni akar rajta, annak érdemes követnie a legfrissebb trendeket. Környezettudatosság, technológia, közösségi média és ROI - legtöbbször ezekkel a varázsszavakkal találkoztunk az iparág legnagyobb régiós kiállításán Szlovéniában. Néhány tipp, hogy mire is érdemes odafigyelni.

ANTOR roadshow Malmöben és Göteborgban 

Október első hetében a svédországi ANTOR (nemzeti turisztikai képviseletek egyesülete) által szervezett roadshow-n, Malmöben és Göteborgban vett részt az MT Zrt.

MICE workshopon mutatkozott be Bécsben a hazai kínálat 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogásban más országok nemzeti turisztikai képviseletével egész estét betöltő MICE workshopot szervezett Bécsben, 2013. október 7-én. 

Hogy alakult idén a hazai hivatásturisztikai piac? 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága 2013 első félévére vonatkozóan is elkészítette statisztikáját a hazai hivatásturisztikai piac alakulásáról.

Hivatásturisztikai kínálatunkról készült tanulmány Kínában 

A Pekingi United University Turisztikai Iskolája által készített „Measuring the Economic Importance of the Meetings Industry” című tanulmány 13 országot elemezve mutatja be a konferenciaturizmus szerepét és hatását az adott ország gazdaságára.

Gyertek Barcelonába konferenciázni! 

Barcelona MICE kínálatának képviselői és hazai kiutaztatók randevúztak hétfőn a budapesti Boscolo szállodában. A cél: tovább növelni a Magyarországról konferenciákra és incentive-utakra indulók számának növelése.

Kreatív incentive programok érdeklik a holland MICE szakmát 

Az amszterdami Heineken Experience csarnokában, november 15-én rendezték meg Hollandia egyetlen, éves MICE szakmai találkozóját, a M!CE & Business Travel Fair-t.

Sétarepülés retró géppel 

A Magyar Turizmus Zrt. Turisztikai Árualap Fejlesztési Irodájának szervezésében a magyar utazásszervezői szakma képviselői, illtve a MICE üzletág képviselői ismerkedhettek meg a külföldön már méltán ismert Li-2 utasszállító repülőgéppel, közölte lapunkkal a társaság.

A nagy találkozás 

Szeptember 24.-25. között a bécsi Hofburgban rendezték meg az ACCESS-t, a kongresszusok, tanácskozások, rendezvények, incentív programhelyszínek randevúját. 

Első MICE média tanulmányút Kínából 

Sikeresen zajlott a Magyar Turizmus Zrt. által a kínai média képviselői számára első ízben szervezett hivatásturisztikai (MICE) tanulmányút. A MT Zrt. pekingi képviselete és a társaság Magyar Kongresszusi Igazgatósága közös szervezésében megvalósult program annak, az idén indult kampánynak a része volt, amelynek célja, hogy megismertesse hazánk konferenciaturisztikai kincseit a kínai szakmával.

Lasztovicza Jenővel tárgyalt a MUISZ elnöksége 

A Malév-csőd hatásaitól a jogosulatlan utazásszervezésig számos probléma megoldását kéri az utazási irodák szövetsége a kormánytól. 

2,2 milliárdot hozott az első félév a HUNGEXPO-nak 

A HUNGEXPO Zrt. 45 millió forinttal több árbevételt ért el az első félévben, mint amit tervezett, összesen nettó 2,2 milliárd forintot. Az első félévben tartott 16 kiállításon 1947 kiállító 79 ezer négyzetméternyi területet bérelt. 

Szó szerint "viharos siker" Kínában 

Pekingben az év legnagyobb vihara is csak megzavarni, de elmosni nem tudta a múlt héten beindult Magyarország MICE kampányt.

Magyarországon terjeszkedik a DestinationPro 

A közelmúltban indították el Prágában a kizárólag csoportos utazásra és rendezvényszervezésre fókuszáló DestinationPro.com oldalt, amely újszerű megoldásokat kínál a nemzetközi MICE piac szereplői számára.

Továbbra is lendületben a hazai MICE piac 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) partnerei közreműködésével 2011-ben is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit, közölte lapunknak eljuttatott jelentésében az MKI.

Végre Olaszországban is cincognak az egerek 

Több éves vajúdás után a közelmúltban létrejött az első kizárólag MICE-turizmussal foglalkozó itáliai állami szervezet, a Convention Bureau Italia.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!