hirdetés
hirdetés

A terror Kelet- és Észak-Európa felé terelte az ázsiai turistákat

Az utóbbi egy év során elkövetett nyugat-európai terrorcselekmények hatására az ázsiai utazók egy része Európa helyett más földrészeket részesít előnyben, aki mégis ideutazik, egyre inkább kelet- és észak-európai országokat választ.

hirdetés

A Magyarország és a környező államok számára kedvező tendenciáról a TTG Asia szaklap számol be, miután végigkérdezték a most zajló ITB Asia szakvásáron részt vevő ázsiai utazási irodák képviselőit.

Egy hyderabadi utaztató, az Ascon Holidays képviselője 40%-os visszaesésről számolt be az európai foglalásokat illetően, a cégvezető a terrortámadások mellett a vízum megszerzésének nehézségét említette meg az okok között. Európa helyett az indiai utasok inkább Ausztráliát és Új-Zélandot választották, ezeknek az országoknak a turisztikai hivatala is aktív támogatást nyújt az ottani utazási irodáknak.

A Japán Utazási Irodák Szövetsége felmérése szerint idén 20%-kal csökkent az európai utazások száma, míg Ázsia és Óceánia népszerűbbé vált. Vietnámban is csökkent Európa népszerűsége.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

Maláj és indiai utazási irodák arról számoltak be, hogy Törökország iránt csökkent a legnagyobb mértékben az érdeklődés, több esetben lekötött csoportokat töröltek. Az érdeklődés Európa iránt azonban a legtöbb országban megmaradt, csak olyan desztinációk kerültek előtérbe, amelyek biztonságosabbnak tűnnek az utazók számára.

A Baywatch utazási iroda igazgatója, Manish Kriplani így nyilatkozott: „Az utazók elkerülik az „érzékeny” desztinációkat, és olyan helyeket keresnek, mint Spanyolország és Svájc, vagy olyan városokat, mint Prága és Budapest.” Más irodáknál Görögország és a Balkán más államai iránt nőtt meg az érdeklődés. Szingapúrban továbbra is népszerű Európa, csak annak nyugati része helyett Skandinávia és Kelet-Európa került előtérbe.

A The Travel Corporation ázsiai elnöke, Robin Yap szerint „Az európai utazások továbbra is népszerűek Ázsiában a kedvező devizaárfolyamok és a különféle akciós repülőjegyáraknak köszönhetően. Az emberek továbbra is akarnak utazni, legfeljebb Európa más részeire.”

(forrás: TTG Asia)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai