hirdetés
hirdetés

Árháború jöhet a fapados légitársaságoknál

Akár 9%-os árcsökkenés jöhet néhány járaton a közeli jövőben- közölte a Ryanair. Ugyanígy nyilatkozott nemrég az easyJet és a Wizzair is.

hirdetés

Az árcsökkenés oka, hogy Észak-Afrika és Törökország egyre kevésbé népszerű a turisták között a terrorfenyegetés miatt. 

Ott kevesebb gépre van szükség és ebből a többi járat profitálhat. Persze a Ryanair sem panaszkodik: az utolsó negyedévben a profit 55%-al növekedett. Itt meghatározó az alacsony üzemanyagár. Emiatt tudják olcsón adni a jegyeket a fapadosok.

Egy átlagos járat jelenleg 40 euróba kerül. Ez csökkenhet a jövőben: szeptember végéig 5%-al, aztán pedig jövő március végéig 8%-al. Persze ezek átlagok, de mindenképp kedvező változást jeleznek az utasok számára. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

Egyetlen felhő van csak az égen- hangsúlyozza Michael O'Leary, a Ryanair főnöke - ez pedig a Brexit. Így nem lehet tervezni 2019-re nyilatkozta a Ryanair pénzügyi főnöke. A társaságok a brit kormánynak is megüzenték, ha nem ér el eredményt az egységes légi piac megtartása érdekében, akkor áthelyezik a kontinentális forgalom központját valamelyik uniós államba.

A vetélytárs, az easyJet nem várt a brit kormányra: nemrég bejelentette, hogy a kontinentális forgalom központja a jövőben Bécsben lesz, és nem Londonban - olvasható a HVG oldalán. 

 

(forrás: HVG)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai