hirdetés
hirdetés

Az olívaolaj sem marad szabályozás nélkül

Cél az európai olívaolaj népszerűsítése

Új rendelet szabályozza az éttermekben használatos olivaolajak tárolási módját. A rendelet az EU új akciótervének része, amelynek célja, hogy támogassa az európai olívaolajat. Az olívaolajas üvegeken a jövőben szerepelnie kell a termék fajtájának és eredetének.

hirdetés

A jövőben tilos lesz az Európai Unió tagországainak éttermeiben nyitott tárolóedényben asztalra tenni az olivaolajat. Az Európai Unió új szabályozása 2014. január 1-jén lép majd életbe. A bizottságot több tagállamból kérték, hogy foglalkozzon ezzel a kérdéssel, de nem lehet tudni, hogy mely országok voltak a kezdeményezők.

FIGYELEM!


Küldje el jelentkezését az idei Szakma Napja konferenciánkra! 

Jelentkezés és részletes program itt érhető el.

 

„Ez jó hír a fogyasztóknak. Az étteremlátogatók így végre biztosak lehetnek abban, hogy az üvegben tényleg az az olaj van, amely a címkéjén szerepel."

olívaA német fogyasztóvédelem szerint azonban a szabályozás sok élelmiszer és csomagolóanyag hulladékba kerülésével járhat. Az új rendelet célja, hogy támogassa az európai olivaolajat. Az olívaolajos üvegeken a jövőben szerepelnie kell a termék fajta- és eredet feltüntetésének.

Egyelőre nem tudni, hogy az olívaolaj után az éttermekben hasonlóan kínált ecetre, házi borra vonatkozóan is születhet-e rendelet, és esetleg kötelező lesz a só, illetve a bors pontos megjelölése is.

 

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai