hirdetés
hirdetés

Az SCD Group titokzatos vevője

Olyannyira titokzatos, hogy a székhelyként bejegyzett címen nem találták a vevő Turisztika Hungária Kft. nevét.

hirdetés

A Napló-online.hu munkatársa meg szerette volna tudni, hogy a vevők mit terveznek azokkal a kempingekkel és más ingatlanokkal, amelyekkel kapcsolatban az SCD Group éveken át százmilliárdos nagyságrendű fejlesztések indítását ígérte. Ezért meg akarták keresni a Turisztika Hungária Kft.-t, amit cégbírósági iratok szerint Zalaegerszegen jegyeztek be 500 ezer forintos alaptőkével egy héttel ezelőtt. Ottani laptársuk munkatársai a megadott címen sem a cég, sem a tagként megadott Nagy Gábor nevét nem találták.

Mit szólt

a tervezett tranzakcióhoz dr. Bóka Istvánt, aki füredi polgármesterként és a Balaton Fejlesztési Tanács elnökeként egyaránt érintett? A lap érdeklődésére elmondta, ő is csak a sajtóból értesült az ügyről. Először tájékozódni szeretne a vevők terveiről, pénzügyi hátteréről. Azt mindenképpen reméli, hogy végre olyan változás áll be, aminek eredményeként elkezdődnek a turisztikai fejlesztések. Csütörtökre tájékozódott, és a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy benne volt a levegőben, hogy valami történni fog. Az eddigi csúszásokra az SCD-nek mindig volt hihető, elfogadható magyarázata – előbb a jogi akadályok leküzdése, aztán a hitelpiaci nehézségek –, ám akkor is tény marad az, hogy évek óta nem történt érdemi előrelépés - tette hozzá. Bóka azonban reménykedik, hogy mihamarabb megismerhetik az új tulajdonost, valamint szándékait, s nem kell letenniük a balatoni idegenforgalom számára fontos beruházásokról.

Siófok polgármestere, Balázs Árpád (Fidesz) ekképp kommentálta a cégcsoport döntését: „Bár túl sokat nem tett eddig az SCD, eddig biztosak voltunk abban, hogy szándékaik komolyak, s a gazdasági helyzet javulása nyomán előbb-utóbb belevágnak az ígért fejlesztésekbe. Emiatt némiképp váratlanul ért minket a keddi hír, s csak abban reménykedhetünk, hogy az új, számunkra még ismeretlen tulajdonos végül valóra váltja a nagyszabású terveket.”

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nem annyira titokzatos vevő!
Egy gyors vagyonosodási vizsgálat, kiegészítve egy céges NAV vizsgálattal és mindjárt kiderül, hogy honnan szerezte a vételárat a vevő!

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk