hirdetés
hirdetés

Bankok kontra befektetők

Látszólag csendesen telnek július elso napjai. Utazási irodai csodökrol néha-néha értesültünk ugyan, de szerencsére nem nálunk, hanem Lengyelországban, Szlovákiában és Nagy-Britanniában borzolják a kedélyeket ezek az esetek.

hirdetés

Idehaza ellenben a szállodai fronton lehetett furcsaságokat tapasztalni: elobb az egykori hévízi Rognerszállodával kapcsolatban hozott olyan döntést a bíróság, hogy nem volt törvényes a hotel átvétele a hitelezo bank részérol, és kötelezte az eredeti állapot helyreállítására a pénzintézetet, majd Zalakaroson, a korábbi Mendan, utóbb Damonának elnevezett négycsillagos szálloda került a hitelezo bank kezére. Zalakaroson már az új üzemeltetot is megtalálták a Hunguest Hotels személyében, amikor lapzártánk idején érkezett az újabb hír: a Fovárosi Törvényszék a korábbi üzemeltetot, a Várkonyi Gyula által képviselt Wellwest Kft-t visszahelyezte az üzemeltetoi szerepkörbe. A törvényszék döntésével azonban a bérbeadó CIB Lízing nem ért egy et, tehát a történet itt még biztosan nem ér véget.

Az utóbbi évek során komoly fejlesztéseket végrehajtó, majd a felvett devizahitelek megemelkedett kamatait kigazdálkodni alig bíró hazai szállodák nehézségeirol egyre többet hallunk. A hitelezo bankok sok esetben kerülnek házon belülre az elmaradó törlesztorészletek fejében, máshol a tulajdonosok megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy ezt elkerüljék. Nincsenek könnyu helyzetben. Árfolyamgátat nem igényelhetnek, a külföldi vendégforgalom pedig még ha emelkedik is, nem annyira, hogy megkönnyítse az egekbe ugrott kamatok visszafizetését.

A helyzet egyhamar nem is fog változni, hiszen a forint árfolyamának jelentos erosödése nem várható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai