hirdetés
hirdetés

Bécs a világ legjobb életminőséget nyújtó városa

Az Economist Intelligence Unit (EIU) frissen publikált jelentése szerint 2019 után idén ismét Bécset rangsorolták az első helyre a világ legjobb életminőségű városait tartalmazó listán - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az elmúlt két évben Bécs a járványügyi korlátozások következtében beszűkült elérhetőségű szolgáltatásai (éttermek, múzeumok, stb.) miatt vesztette el előkelő helyét, hogy aztán idén maximális 100 ponttal ismét vezesse a listát.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az elemzés készítői a kulturális szolgáltatások sokszínűségével, a stabilitással, a jól kiépített és hozzáférhető alapinfrastruktúrával és az egészségügyi ellátás magas színvonalával indokolták a kitüntető helyezést. A legélhetőbb tíz város közül egyébként hat európai: Bécs mellett Koppenhága, Zürich, Genf, Frankfurt és Amszterdam is a szerepel a top 10 között.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés