hirdetés
hirdetés

Borkatedrális nyílik Kéthelyen

Közel százötven vendéget várnak május közepén az AxWin(e)motion látványborászat avató ünnepségére. 

hirdetés

Az 5.500 négyzetméteres pincészetet az Achs borászat tulajdonosa, Thomas Achs mutatta be még a megnyitás előtt a turisztikai újságíróknak. Az osztrák Achs család generációk óta foglalkozik borászattal Burgerlandban, a Rust és a Fertő-tó környékén. Az AX&AX Borászati Kft. az ötmillió euróba kerülő borkatedrális létrehozásához 25 százalék uniós támogatást kapott.

Az épület érdekessége az egyedülálló high-tech homlokzat, amely a napszaktól és a fénybeesési szögtől függően változik. A hatalmas komplexumban szeminárium- és rendezvényközpont, napfényterasz és moziterem is helyet kapott. A tervek szerint a látványborászatban szabadtéri koncerteket, regionális és nemzetközi fotó- és festőművészek, fafaragók és szobrászok kiállításait is láthatják a vendégek. Egyedülálló bormúzeumukban a Balaton környéki szőlő termesztésével és a bor előállításának múltjával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik megtekinthetik a hatalmas pincerendszert és a tároló helyiségeket is.

A tulajdonos évente mintegy 100 ezer látogatóra számít, melyek 2/3-a várhatóan a környező országokból érkezik majd. A beruházással mintegy 40 környékbelinek tudnak munkát adni. A borkatedrális ünnepélyes megnyitása után, május 27-étől fogadja a borszeretőket. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai