hirdetés
hirdetés

Buliadót vezet be Amszterdam

Január 1-től minden csoportos kirándulás szervezője számára!

hirdetés

2020. január 1-től jön az úgynevezett Vermakelijkheidsretributie (VMR), magyarul vigalmi adó, amelynek a bevezetéséről szóló jogszabályt a múlt héten fogadta el az amszterdami önkormányzat újabb intézkedésként a turistaszennyezés mérséklésére. Az új adónem hasonló lesz az idegenforgalmi adóhoz és azon felül kell fizetnie mindenkinek, aki Amszterdam területén bármilyen csoportos kirándulást szervez, tehát annak is, akinek az utasai csak vonulnak és nem hallgatnak idegenvezetést" - tájékoztatta szerkesztőségünket Törteli Nikolett helyi idegenvezető.

"Az összege € 1,50 lesz utasonként, amelyet az utazásszervezőnek és nem a vele szerződő idegenvezetőnek kell kiegyenlítenie. Az a társaság, amely évi legfeljebb 250 főt visz a híres holland városba, évente egy negyedévre kérvényezheti az adó elengedését. Az új adóteher a gyalogos és buszos városnézésre egyaránt kiterjed. A Holland Idegenvezetők Szövetsége attól tart, hogy nagyon nehéz lesz az összegeket behajtani a külföldi utazási irodákon, ezért a szövetség tagjai részéről már több mint 120 fellebbezés érkezett. Az az iroda, aki elmulasztja bejelenteni hány utasa volt és nem fizeti be ezt az adót, 5300 euró összegű büntetésre is számíthat" - tette hozzá a szakember.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk