hirdetés
hirdetés

Cirkuszok Éjszakája – 125 éves a Fővárosi Nagycirkusz

A cirkuszművészetet népszerűsítik a tavaly nagy sikerrel bevezetett, idén második alkalommal megrendezendő Cirkuszok Éjszakáján, amelyet július 12-án, szombaton nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszban, hanem több Balaton-parti településen is megszerveznek.

hirdetés

Balatonlellén, Balatonfüreden és Siófokon is egész éjszakát betöltő cirkuszműsorban gyönyörködhetnek a szórakozásra vágyók. Erről sajtótájékoztatón számoltak be kedden, július 8-án a Fővárosi Nagycirkuszban.

A szervezők elmondták, hogy a Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a nemzeti cirkuszvállalat, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) közös akciójának célja, hogy visszahozzák a magyar cirkuszművészet műfajának hírnevét, sok évtizeddel ezelőtti fénykorát. A rendezvény egyszerre cirkuszünnep, a cirkuszi együttműködés jelképe és a közönség számára parádés szórakozás, mely ebben az évben különleges ünnepi műsorával a 125 éves Fővárosi Nagycirkusz és a cirkuszművészet hagyományai, legendái előtt tisztelegnek.

A Fővárosi Nagycirkusz ezen az éjszakán ünnepli 125. születésnapját. A tájékoztatón ízelítőt nyújtottak abból az archív felvételekből álló filmből, amelyet majd bemutatnak a közönségnek, és amelyen a legkiválóbb magyar cirkuszművészek műsorait elevenítik fel.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellére hívja az érdeklődőket sztárvendégével, Gregor Bernadettel, a Füreden a csaknem 100 éves múltra visszatekintő Eötvös Cirkusz mutatja be műsorát Király Viktor szereplésével, az Exit Cirkusz pedig Siófok Széplak-felsőn Varga Viktor énekessel várja az érdeklődőket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai