hirdetés
hirdetés

Covid: Svájcban nem kérnek igazolást a síeléshez

Svájc ezúttal is különutas stratégiát választott a síszezonra. Úgy döntöttek, hogy nem kérnek covid-igazolást a síliftek használatához, azonban, aki belső térben szeretne hüttézni, igazolás nélkül nem teheti meg - írja a síelők.hu.

hirdetés

Igazolás ugyan nem kell a sílifteken, de a maszk használata kötelező a zárt felvonókon és a zárt helyeken. A síterepek elérték, hogy ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rájuk, mint a tömegközlekedés többi ágazatára.

Fontos megjegyezni, hogy a hegyi vendéglőkbe csak igazolással léphetünk be akár fogyasztásra, akár csak egy kicsit beülnénk melegedni. A hegyi vendéglők teraszain nem kérnek semmilyen igazolást.

A svájciak ezzel kissé megnehezítették az olaszok és az osztrákok helyzetét, főleg, ahol közös síterepek találhatók a határokon átnyúlva. Olaszországban már kötelező a zöld kártya, Ausztriában már eldöntötték, de jelenleg még nem él a rendelkezés, egyes hírek szerint november 1-től vezethetik be a 3G-szabályt az osztrák síterepeken.Franciaország is hamarosan dönt az igazolás bevezetéséről. Korábban az igazolásokat nem forszírozó turisztikai minisztérium a héten már nem zárta ki a lehetőségét, hogy mégiscsak kell igazolás a francia síliftek használatához a szezonban.

A svájci rendelkezés nem kötelező jellegű a síterepek részére, vagyis egyes síterepek akár külön is kérhetik az igazolásokat, ahogyan ezt már pl. Fideriser Heuberge (Graubünden kanton) már korábban bejelentette.

A svájci lifttársaságok képviselője szerint, ha elmaradna a síszezon, az kb. 6 milliárd frank (kb. 2020 milliárd forint) veszteséget jelente a svájci gazdaságnak. A tavalyi szezonban ugyan üzemelhettek a svájci síliftek, de így is 24%-kal csökkent a bevételük.

A Svájcra érvényes aktuális beutazási szabályok a konzulátus oldalán olvashatók.

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!