hirdetés
hirdetés

Egy hónapos vesztegzár Lettországban

Egy hónapos vesztegzárat rendelt el hétfőn Lettországban Krisjanis Karins miniszterelnök, mivel az országban kiújult a koronavírus-járvány, miközben alacsony a beoltottak aránya - írja a 24.hu.

hirdetés

„Elnézést kérek azoktól, akiket már beoltottak, de a korlátozások mindenkire vonatkoznak” – hangsúlyozta Karins a sajtónak kormánya 10 órán át tartó ülése után. „Még mindig túl sok oltatlan ember van, aki megbetegszik a koronavírustól, és a kórházban meghal” – mondta az MTI tudósítása szerint.

A lezárás csütörtökön kezdődik és november 15-ig tart:

    a kijárási tilalom este 8-tól reggel 5-ig tart,
    a kávézók, mozik, színházak és koncerttermek bezárnak,
    az éttermek pedig csak elvitelre kínálhatnak ételt.
    Csak az élelmiszereket és alapvető szükségleteket árusító üzletek maradhatnak nyitva,
    és a dolgozó lakosság nagy részének távmunkát kell végeznie, kivéve az építőipart, a közlekedést és más, távmunkával nem végezhető munkaköröket.
    Az iskolák is átállnak a távoktatásra. A kivételt csupán az első három évfolyam képezi, a legfiatalabb diákok továbbra is járhatnak iskolába.Az intézkedéseket valószínűleg a keddi kormányülésen vagy a szerdai parlamenti ülésen módosítják, mielőtt szavazásra bocsátanák a törvényhozásban.

Lettország 1,9 millió lakosának kevesebb mint fele kapta meg a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját. A múlt héten minden nap rekordot döntött a fertőzések száma, hétfőn 1253 új esetet és hét halálesetet regisztráltak. Ezzel a világjárvány kezdete óta a fertőzések száma 186 ezerre, a haláleseteké pedig 2897-re emelkedett.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!