hirdetés
hirdetés

Európa top 10 úti célja közé választották Észak-Németországot

Észak-Németország azon tíz úticél egyike, „amelyek nem hiányozhatnak a 2017-es bakancslistádról” – ez a véleményük a Lonely Planet utazási szakértőinek.

hirdetés

A nagy elismeréssel rendelkező független kiadó minden évben megkérdezi az írókat, szerkesztőket és az online közösséget, hogy szerintük most melyik úticélok a legérdekesebbek.

A több száz ötletet válogatott utazási szakértők egy top tíz tippre szűkítik le. A kiadó kiemelt célja, hogy kevésbé ismert desztinációkat is felfedezzen és ajánljon olvasóinak, még mielőtt a tömegek elárasztanák.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint: „A Lonely Planet különösen szereti felfedezni a kevésbé frekventált turisztikai célokat. Észak-Németország beválasztása Európa top 10 desztinációja közé alátámasztja erőfeszítéseink sikerét, hogy ismertebbé tegyük a régiót a német partvidékkel közösen szervezett szemináriumok által.”

A szakértők által összeállított 2017-es európai top desztinációk Észak-Németország mellett Zágráb, Gotland, Galicia (Spanyolország), Montenegró északi része, Leeds, Alentejó régiója, Moldávia, Páfosz és Le Havre.

A lista magyarázatához a kiadó így nyilatkozott: „A hamburgi Elbphilharmonie megnyitása, illetve a koncertház építészeti és akusztikai kiválósága 2017. nagy újdonságai közé tartozik.

Ezen felül az északi régió mindenek előtt a szél által megtépázott tájaival tökéletes mindazok számára, akik szeretik átadni magukat a természeti erőknek. Észak-Németország mindenkit elvarázsol tág horizontjával, érintetlen partjaival, amelyeket csillogó strandok és kis szigetek vesznek körül. 

Útközben olyan karizmatikus városokkal találkozunk, mint Lübeck és Bréma, amelyek büszkén viselik középkori örökségüket és csupán egy vonatút választja el őket Wittenberg és Eisenach Luther-városoktól. Ezek a helyszínek 500 évvel ezelőtt fontos szerepet játszottak a reformáció kezdeteinél, amelynek idén ünneplik jubileumát. 

Hamburg Elbphilharmonie © DZT/ Ralf Brunner
Hamburg Elbphilharmonie © DZT/ Ralf Brunner

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai