hirdetés
hirdetés

Ez nehezíti az Ausztriába való belépést

Január 3-tól már nem elég az Ausztriába való beutazáshoz egy Janssen-oltás. Azokat a magyarokat is érintheti a változás, akik csak egy dózist kaptak a Johnson&Johnson oltóanyagából és a szomszédba mennének.

hirdetés

Hétfőtől a Janssen vakcinájának egy adagját Ausztria már nem ismeri el teljes értékű oltásnak – írja a hvg.hu az ORF cikke alapján. A novemberben meghatározott járványügyi szabályok szerint a január 3-tól a Johnson&Johnson egydózisú vakcinája mellé egy második oltást is be kell adatniuk maguknak az érintetteknek.

A konzuli szolgálat honlapja szerint a magyarokat is érinti a változás, hétfőtől a határokon sem fogadják el az egyetlen Janssen-oltást a beutazáshoz. Az oltással és gyógyultsági igazolással nem rendelkező beutazó esetén regisztrációs és karanténkötelezettség áll fenn. Esetükben a karantén 10 nap, amely alól legkorábban a beutazást követő 5. napon végzett negatív PCR-teszttel mentesülhetnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk