hirdetés
hirdetés

Ezek a legkreatívabb hazai produktumok

Megszületett a hazai kreatívszakma toplistája a Highlights of Hungary szavazása alapján. Az eseményt szervező Super Channel csapata egy díjátadó záróeseményen mutatta be a lista élmezőnyét. A szavazatok alapján a tavalyi év legjobb kreatív tartalma az On The Spot volt.

hirdetés

Eredményt hirdetett a Highlights of Hungary nevű projektjén a saját megfogalmazása szerint a „kreatív szektor értékmenedzsmentjével” foglalkozó Super Channel. A csapat arra vállalkozott, hogy összegyűjti a tavalyi év legjobb hazai kreatív tartalmait, sok területet lefedve, kifejezetten kategóriák nélkül. Az előválogatásra szakembereket kértek fel. A kurátori csapat tagjai voltak többek között Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál ügyvezető igazgatója; Oltai Kata, kurátor és művészettörténész; Jedlicska Márton, a Kirowski Isobar kreatívigazgatója és Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője is.

A Highlights of Hungary jelöltjeit a kezdeményezés hivatalos honlapján gyűjtötték össze. A kurátorok által összeállított listát ezek után közönségszavazásra bocsátották. A szavazás lezárásáig, a rendelkezésre álló két hét alatt közel 10 000 szavazat érkezett. A szavazatok véglegesítése és összegzése után állt össze 2013 magyar kreatív toplistája.

A Highlights of Hungary díjátadóját az egyik jelölt helyszínen, a Kocka bárban rendezték meg február 13-án. A záróeseményen jelen voltak a hazai kreatív ipar szereplői, a kurátorok és az 55 jelölt nagy része is. Az online szavazás eredménye alapján 2013 legjobb kreatív tartalma az On The Spot lett. A csapatot a Kirowski Isobar kreatívigazgatója, Jedlicska Márton jelölte a Highlights of Hungary listára. Cseke Eszter és S. Takács András jelenleg épp Mexikóban forgatnak, de a díjátadóra Skype-on ők is becsatlakoztak és a rövid köszönő beszéd során András a csapatmunkát emelte ki. A díjat Gál Krisztián, az On The Spot line-producere vette át a helyszínen.

A Highlights of Hungary kezdeményezéssel egy olyan sorozat elindítása a szervezők célja, amely nem nélkülözi a szakmai alapokat, kurátori szemléletet, de kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a hazai kreatívszektor produktivitásáról, sikereiről. A Super Channel közleménye szerint ezzel a szerepvállalásával is növelni kívánja a kreatív tartalmak iránt nyitott közönség elérését, bevonódását a szektor mögött felsorakozó kritikus tömeg, a nagyobb társadalmi bázis felépítése érdekében. A célok között szerepel az is, hogy a projekten keresztül a teljes szektor nagyobb publicitást kapjon a hazai és a nemzetközi médiában egyaránt.

A helyezettek és a teljes lista elérhető a Highlights of Hungary 2013 honlapján.

A Highlights of Hungary 2013 első tíz helyezettje

1. On The Spot
2. Ma este Színház
3. Szeged Time Lapse 2013
4. Merényi Bicycles
5. BP Shop
6. Punnany Massif 10 éves jubileum
7. Budapest100
8. Hosszúlépés. Járunk?
9. Menjek/Maradjak: New York
10. BS nagyszínpad installáció

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai