hirdetés
hirdetés

Felcserélt városok, hoppon maradt utasok

Ön tudja, mi az eltérés Granada és Grenada között? Hát Salvador és San Salvador között? Úgy tűnik, néhány tengerentúli utazási iroda nincs tisztában a különbséggel.

hirdetés

Granada vagy Grenada?

Egy amerikai fogorvos feleségével a spanyolországi Granadába szeretett volna repülni, le is foglalt két jegyet a British Airways business osztályára londoni indulással. Azonban egy „kis” porszem került a gépezetbe, a légitársaság floridai repülőjegy-értékesítője ugyanis benézte a foglalást: nem Spanyolországba szóló repjegyet kaptak az utasok, hanem a karibi térségben található Grenadába repültették őket. A fogorvos, Edward Gamson elmondta, hogy akkor vette észre, hogy nem Spanyolország felé repülnek, amikor már a gépen ültek – az elektronikus jegyen ugyanis csak annyi volt feltüntetve, hogy „Grenada”, az utazás hossza például nem volt rajta. Gamson állítása szerint a légitársaság nem biztosította nekik a visszafelé utat, három napig tartó csatározás után pedig a fogorvos úgy döntött, hogy panaszt tesz, és visszakéri a repülőjegyek árát, amit a British Airways szintén elutasított – így az utas végül beperelte őket. Az mindenesetre kiderült, hogy a floridai értékesítő hibájából cserélődött fel a két helyszín.

Alhambra, Granada
Alhambra, Granada


Grenada
Grenada

Ez nem az első ilyen eset: a 62 éves Lamenda Kingdon, akit mellrákkal és agytumorral diagnosztizáltak, bakancslistájára vette Granadát, miután orvosai tájékoztatták betegségéről. Azonban tavaly ő is jóval arrébb, a karibi Grenadában találta magát. Ő telefonon keresztül foglalta le jegyét, felhasználva néhai férje Avios hűségpontjait, és nem vette észre az egy betűnyi eltérést. A baki ebben az esetben is csak a felszállás után derült ki, amikor is Kingdon beszélgetni kezdett az egyik utassal, és épp azt ecsetelte neki, mennyire várta, hogy végre eljusson a spanyol városba.

Egy tervezett, St. Lucia-i megállónál aztán egy géppel visszafordult Londonba, majd a következő nap repülhetett eredeti úti céljába. Az Avios iroda elnézést kért a tévedésért, és annyi jutalompontot adtak neki, ami fedezte a következő, új-zélandi útját is.

Salvador vagy San Salvador?

Egy fiatal ausztrál házaspár a brazíliai Salvadorba szeretett volna utazni az idei futball-világbajnokság ideje alatt, hogy az ott található Arena Fonte Nova stadionban nézzék meg a spanyol-holland meccset. Az utazási irodától azonban, ahol foglalták a jegyet, ehelyett a közép-amerikai Salvadori Köztársaság fővárosába, San Salvadorba kaptak jegyet, ami 6332 kilométerre fekszik az eredeti úti céljuktól – erre ők is már a járaton ülve jöttek rá. San Salvadorból így egy újabb 15 órás út során jutottak el Brazíliába.

Bár az ausztrál utazási iroda megígérte, hogy visszafizet minden plusz költséget a párnak, tervezett programjukról, a spanyol-holland mérkőzésről sajnos lecsúsztak.

(forrás: Daily Mail)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai