hirdetés
hirdetés

Felkészült a télre Szlovákia

A Tátra már négy évszakos úti cél: tavasszal és ősszel konferenciákat rendeznek, télen pedig összesen 24 kilométer sípálya várja a sportolókat. Szlovákia téli lehetőségeiről, többek között a XVI. Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságról és a XXVI. Honda Kupa eseményeiről számoltak be november 15-én, szerdán a Szlovák Intézetben.

hirdetés

Elhangzott, hogy a Jasná Alacsony-Tátra síközpontban a Chopok lejtőin már várnak a síelőkre, hófehér minden, röpködnek a kemény mínuszok. Ismertették a Magas Tátra régiójának újdonságait, köztük a Tatry Ice Masters-t, a december 7-én nyitó híres jégházat.

A tájékoztatón a Felsőgaram-mente régió ajánlatáról is beszámoltak, ahol van régiós kártya, családbarát síközpont várja a vendégeket, síóvoda, diszkók, koncertek, golfpálya, éjszakai síelés, szánkózás, valamint és 30 kilométeres sífutópálya.

Miroslav Dobrota, a Park Snow síközpont marketing igazgatója mutatta be Donovaly téli kínálatát, köztük Szlovákia legnagyobb gyermek FUN-parkját, A világ számos országából érkeznek látogatók a minden évben itt megrendezett szánhúzóversenyre. Síkölcsönzés és síoktatás több helyszínen is van. Donovaly nemcsak az alpesi sízők, hanem a sífutók paradicsoma is.

Fotó: 123rf

A vendéglátó Soňa Jelínkova arra hívta fel a figyelmet, hogy a Park Snow Card vendégkártya turizmusfehérítő hatása jelentősen megmutatkozik a regisztrált vendégéjszakák számában. Ezeket a kártyákat a szálláshelyek igénylése alapján kapják és ők adják a vendégeknek. Így a szállásoknak be kell jelenteni a vendégeket, hogy ezeket a kártyákat megkapják, így fehéredik a turizmus – mondta Jelinkova. A kártyák többek közt kedvezményes síbérletekre, felszerelések kölcsönzésére, utazási kedvezményekre és biztosításokra használhatók. Bejelentették azt is, hogy végre még a héten működik már egy magyar nyelvű weboldal is, itt minden alapvető információt megtalálunk, köztük a szállodák elérhetőségét is.

A Magyar Síszövetség január 18-án kezdődő hivatalos versenyéről, a XVI. Hórukk Amatőr Sí és Snowboard Bajnokságról Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia elnöke, a 26. Honda Kupa – Donovaly Honda Kupa Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságról - amelyet 2018. február 10-én rendeznek - Fehér Gyula számolt be.

Klausmann Viktor arról beszélt, hogy a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal által is támogatott HÓRUKK amatőr síkupával elsősorban a családokat szeretnék megszólítani. A helyszín a tavalyi évben a Magas-Tátra volt. Ez annyira jól sikerült, hogy 2018-ban újra Tátralomnicon rendezik meg az eseményt. A rendezvény exkluzív szállodája a teljes átalakítást követően 2018-ban is a négycsillagos Horizont Resort Hotel lesz Stará Lesná településen, Tátralomnictól mintegy 3 km-re. A szálloda és a pályák között síbusz közlekedik.

A 26. Honda Kupa verseny igazgatója Fehér Gyula elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan tovább "szigorították" a kiírást, annak érdekében, hogy a verseny továbbra is maradjon meg az igazi amatőr síző gyerekeknek.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai