hirdetés
hirdetés

Fenntartható repülőgépvontatót tesztel a KLM

A KLM május végén csatlakozott ahhoz a Schiphol repülőtéren végzett teszthez, melynek során egy új, fenntartható repülőgépvontatási módszert vizsgálnak.

hirdetés

A tervek szerint így 50-85%-kal csökkenhet a vontatások üzemanyagszükséglete. A Schiphol repülőtér a KLM, a Transavia és a Corendon társaságoknak tette lehetővé a Taxibot használatát, hogy azok közösen dolgozzanak egy fenntarthatóbb vontatási módszer kialakításán. A május 27-én végzett teszt során a KLM egyik üres Boeing 737-esét vontatta a kifutóhoz a Taxibot.

„Meg szeretnénk vizsgálni, milyen mértékben csökkenthetjük a szén-dioxid-kibácsátást, hogy mennyi ideig tart a vontatás, és hogy mennyire tudjuk kímélni a repülőgépek hajtóműeit a Taxibot segítségével – mondta el Jeroen Jaartsveld, a KLM projektmenedzsere. „Kíváncsiak vagyunk, miként intergrálható a fenntartható vontatás a Schiphol repülőtér mindennapi működésébe.”

A KLM az előző évben indított „Repülj felelősen!” kezdeményezésében a vontatás során keletkező szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére is vállalást tett. Ez is hozzájárul majd az elhatározáshoz, miszerint a légitársaság 15%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását a 2005-ös szinthez viszonyítva.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai