hirdetés
hirdetés

Mi a különbség a Foodapest, UKBA, Hoventa és a debütáló SIRHA Budapest között?

Francia recept, magyar hozzávalókkal

A SIRHA Budapest – Nemzetközi Élelmiszer-ipari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda és Vendéglátó-ipari és Gasztronómiai Szakvásár tavasszal debütál a HUNGEXPO „A” pavilonjának mintegy tízezer négyzetméternyi hasznos területén. A Horeca-szegmens számára meghatározó rendezvény részleteiről a kiállítás igazgatóját.

hirdetés

• Március10–12. között a korábbi Foodapest, UKBA és Hoventa kiállítások partnereit várják a vásár területére. Magyarán a SIRHA Budapest felváltja e három különböző szakrendezvényt?

A SIRHA Budapest nem egyenlő e három kiállítással, csupán annyi a közös bennük, hogy mindhárom ugyanazon helyszínen – nálunk, a HUNGEXPO-n – szerepelt csaknem húsz éven át. És tulajdonképpen e három kiállítás tematikájából épül fel a francia alapú SIRHA brand (miként a neve is jelzi: Le Salon international de la restauration, de l’hôtellerie et de l’alimentation), amely most először érke- zik Magyarországra – sőt, Kelet-Európában is elsőként nálunk látható.

• Kik lesznek jelen, és honnan érkeznek a kiállítók a háromnapos programra?

A kiállítók között szerepelnek food és non-food terméket forgalmazók, pék- és cukrászalapanyagokat gyártók és forgalmazók, gépgyártással, konyhatechnológiával foglalkozó beszállítók. Közel kétszáz kiállító foglalt standot magának, akik között nemcsak magyarok, hanem határon túlról érkezők is akadnak szép számmal. Eddig húszan jelentkeztek külföldről, köztük német, osztrák, bolgár, spanyol, olasz, lengyel és cseh kiállítók, legtöbbjük az élelmiszerszegmens képviselője. De van köztük vendéglátó-ipari gépeket forgalmazó és cukrászalapanyag-készítő.

• Ki volt az első hazai és ki az első határon kívülről érkező kiállító?

Itthonról egy mézzel foglalkozó családi vállalkozás küldte el elsőként a jelentkezést, külföldről pedig egy nemzetközi szintű, vendéglátó-ipari berendezéseket forgalmazó cég foglalt standot a SIRHA Budapesten.

• Honnan érkeznek a látogatók?

A hasonló célcsoportot elérő korábbi szakrendezvényeink látogatói számára, többezres címlista alapján meghívót küldtünk. Ezenkívül a környező országokból – ún. hosted byer program keretében – nagybevásárlókat is megkerestünk. Az élelmiszeripar oldaláról – elsősorban a húsipar területéről – több pozitív visszajelzést kaptunk. Mivel főként a keleti oldal felé nyitottunk, elsősorban ukrán, román, cseh, lengyel szakembereket várunk. E cél elérése érdekében a Nemzeti Kereskedőházzal szorosan együttműködünk, csatornáikon keresztül is próbáljuk elérni a külföldi vásárlókat.

• A korábbi híradásokból már tudható, szinte programhegyek lesznek a háromnapos kiállítás során: például Kreatív Konyha Fórum, Pékek Fejedelmi Rendje, magyar baristabajnokság, Giro Pizza of Europe, Borsziget, illetve a hazai topszakácsok legfőbb megmérettetése, a Bocuse d’Or világverseny hazai elődöntőjét is megrendezik.

A kiállítás terveink szerint valóban egyolyan rangos szakmai fórumként sze- Tihanyi Klárarepel, ahol a food, non-food termékek forgalmazói és felhasználói sok mindent megtudhatnak, megismerhetnek, és tájékozódhatnak arról, merre tart e témában a világ. Így a SIRHA Budapest helyet ad a világ legismertebb főzőversenye hazai elődöntőjének is március 12-én. Egyébként a versenyzők tréningje már javában tart, és az is tudható, hogy a lyoni előírások szerint a menü kötelező alkotóelemei svéd malac, osztriga, kagyló és fekete tőkehal lesznek.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai