Hollywoodi filmeket ehetsz és ihatsz

Fény, pompa, csillogás, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben.

Egy korty pezsgőkoktél erejéig mintha a Casablanca ikonikus bárjában lennénk, a következő snitt már A nagy Lebowskit idézi egy köntösbe öltöztetett kristálypohárban felszolgált whiskey koktél segítségével, majd Marilyn Monroe sziluettje köszön vissza egy poháron a Van aki forrón szereti jeleneteibe helyezve a vendéget. A kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik. Mindez csak néhány villanás a High Note SkyBar őszi-téli gasztronómiai kínálatából, amelyet a mozi világa ihletett.

A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal. Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban.

Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja. Közös bennük, hogy jellemzően olyan technológia és alapanyagok felhasználásával készülnek, amelyek Magyarországon újdonságnak számítanak: az italok savanyítását citrom és lime helyett acidokkal érik el, és egy különleges kísérlet keretében pezsgő nélkül kevernek pezsgő alapú, alkoholos koktélt.

A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát. Gózon Péter “The White Mexican” névre keresztelt télies koktél-kreációjában fahéjjal, szerecsendióval ízesített rizstejet házasít tequila blancoval, az így kevert glutén- és laktózmentes ital A nagy Lebowskit idézve szürke köntösbe öltöztetett kristálypohárban érkezik a vendégek asztalára.

Mihály Richárd a Casablanca világát idéző “French 7.5” koktéljában édes bor redukálásával, szőlőíz és szóda hozzáadásával éri el, hogy pezsgőalapú ital szülessen pezsgő hozzáadása nélkül. Kövér Gergelyt és csapatát a Számkivetett inspirálta egy kókuszos panna cotta variáció megalkotására, amelyet marinált apró rákkal, citromgéllel és zöld curry-vel bolondít meg, és FedEx-es szállítólevél kíséretében tálal egy megnyerő “postás”. A Harry Potter és barátai által bájitaltanórán kikevert főzetnél, a Szabó Zsuzsanna cukrászséf által alkotott Százfűlé főzetnél a vendégek kémcsövekben kapják meg a hozzávalókat - passiógyümölcsöt, szarvasgombát, törökmogyoró pralinét, feketecsokit -, és maguknak “kotyvasztják” a desszertet szárazjég felett. A High Note SkyBar látogatói márciusig így valóban úgy érezhetik magukat, mintha forgatásra érkeznének.

Forrás: Vendég & Hotel


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.