hirdetés
hirdetés

Ahol soha nincs vége a szezonnak

HURGHADA

A Vörös-tenger türkizkék vize, a kilométerekre elnyúló strandok, a hatalmas kerttel körülvett, modern szállodák, velük szemben a mai Egyiptom pezsgő mindennapjai, a vízipipák füstjével és a kávéfőzők illatával fűszerezve.

hirdetés

Türkizkék tenger, történelmi emlékek

Hurghada ideális hely ahhoz, hogy pihenjünk egyet a homokos strandon, innen kiindulva ugyanakkor felfedezhetjük Luxor, Karnak és Giza lenyűgöző csodáit. A gizai piramisok mellett a műemlékek kedvelői keressék fel a memnoni kolosszust, Amun isten és Rá templomát Karnakban, Luxor mellett. Itt láthatunk papirusz- és alabástromüzemeket is.

Dzsipszafari és tengeralattjáró

Kalandvágyók ne kíméljenek! Hurghadából dzsipszafarira is indulhatunk a sivatagba. Útközben megállhatunk egy beduin faluban egy arab teára, és a tevegelést is kipróbálhatjuk. Egy este a sivatagban folklórműsorral és helyi finomságokkal felejthetetlen élmény.

„Hurghadáról érdemes ellátogatni a Vörös- tenger korallzátonyaihoz a Giftun Nemzeti Parkba, ahol olyan tengeri élővilággal szembesülhet egy átlagos sznorkelező, amelyet csak természetfilmekben láthatott korábban” – mondja Mohamed Desouky, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal régiónkért felelős igazgatója.

A kicsiknek pedig ott a delfinshow, rozmárokkal, tengeri oroszlánokkal, fókákkal kiegészítve. Kár lenne kihagyni egy tengeralattjáró- túrát, különösen 18–26 méter mélységben lenyűgöző a korallzátonyok élővilága.

Éjszakai élet

Hurghadán forrók az éjszakák, a szórakozás tekintetében is. A legnépszerűbb hely a Little Buddha, a világhírű Buddha Bar lánc része. Első osztályú étterem, szusibár, koktélbár és nightclub, ahol a legjobb DJ-k mixelik a zenéket.

Hurgadán működik Hard Rock Café, de érdemes felkeresni a tengerparton működő White Beach Bart is.

Ajándéktippek

Nincs is jobb ajándék Egyiptomból, mint egy jó vízipipa, a kisebbet megkapjuk már 60 egyiptomi fontért, a közepes méretű 90 font, a legnagyobb 150. Tíz adag dohányt vehetünk hozzá 25 fontért. Azt fontos tudni, hogy vízipipát nem lehet felvinni a repülőgép fedélzetére, ezért felszálláskor fel kell adni csomagként. Helyi bort is vihetünk haza ajándékba: az Obelisk vagy az Omar Khayyam kiváló nedűk, 80 font körüli áron. Ne feledjük persze, hogy alkudozni kötelező, általában az eredeti felére le tudjuk alkudni az árat – hívja fel a figyelmet Mohamed Desouky.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai