hirdetés
hirdetés

Idén is teltházas volt a Nyugdíjas Expo

Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult az ötödik Nyugdíjas Expo, amelyet 2013. november 29 és 30-án Budapesten a SYMA Konferencia- és Rendezvényközpontban rendeztek meg.

hirdetés

Gallisz Tamás, az esemény főszervezője a zárónapon munkatársunknak elmondta, hogy bár pontos statisztikája még nincs, de meggyőződése, hogy az idei sikerült a legjobban. Az elmúlt évben is teltházas volt a kiállítás, amelyen több mint 13 000 regisztrált látogató és 114 kiállító vett részt, egybehangzó véleményük az volt, hogy szükség van ma Magyarországon a nyugdíjasok életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra.

Idén kiemelten foglalkoztak az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatásával. A kiállítást szoros együttműködésben szervezték stratégiai partnereikkel, az országos nyugdíjas szervezetekkel. A látogatók több mint száz kiállító termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhettek meg, amelyek elsősorban az egészségmegőrzést és az életminőség megtartását segítik. Népszerűek voltak az ingyenes egészségügyi szűrések, nem fogytak el az érdeklődök a látás- és a hallásvizsgálatoknál, sokan vették igénybe az országjáró szűrőkamion ingyenes vizsgálatait, a vérnyomás-, a koleszterin- és a vércukorszint-méréseket, kipróbálták a masszírozó- és szépségápoló berendezéseket, az öregedés külső jeleinek megjelenését lassító kozmetikai kezeléseket. Az aktív idősek válogathattak a kedvezményes külföldi és hazai üdülési ajánlatok között.

 

A szórakozásról sztárvendégek, és az Operettszínház művészei gondoskodtak. Nagy sikert arattak a kiállításon az ország különböző részeiről érkezett nyugdíjas művészeti csoportok is. A színpad előtti ötszáz szék szinte mindig tele volt, kellemesebb volt a hangulat.

- Jövőre szeretnék a nyugdíjas expóra egy vendégasztalt készíteni, ahol mindenki megkóstolhatja a vidék finom falatjait – mondta Gallisz Tamás.

Magyarországon mintegy hárommillió ember töltötte be a hatvanadik életévét. Sokan közülük továbbra is dolgoznak, kiveszik részüket a családi munkából, utaznak, sportolnak és nyitottak a világ újdonságaira. Nekik és természetesen családtagjaiknak, illetve minden érdeklődőnek szólt a Nyugdíjas Expo.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai