hirdetés

Pápa volt a díszvendég a Főszezon kiállításon

A budai várban, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon nyolcadik alkalommal, augusztus 30–31-én, szombaton és vasárnap rendezték meg az idei Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt. A gazdag utazási és szállásajánlatokkal, gasztronómiai bemutatókkal egybekötött kétnapos, ingyenes turisztikai rendezvényen a hagyományokhoz híven folyamatosan szórakoztató programokkal is várták a látogatókat, amelyen természetesen a Turizmus Trend ismét jelent volt.

hirdetés

A nyolcadik Főszezon kiállítás igazi vidéki hangulatot varázsolt a budai vár történelmi falai közé. A helyszínen az ország turisztikai kínálatából bemutatkozási lehetőséget kaptak a modern szállodák, a gyógyfürdők, aktív pihenési lehetőségekkel rendelkező tájegységek, régiók.

A kiállítás középpontjában ezúttal Pápa állt, a standokon szinte a város teljes turisztikai kínálatát felvonultatták, a Várfürdőtől az Eszterházy kastélyig, a Református gyűjteménytől a Kékfestő Múzeumig. Sikert aratott a Pápai Hús 1913 Kft. kóstolással egybekötött termékbemutatója, rendkívül népszerű volt a barokk ruhákban való fotózás. A város az idén egész évben tartó rendezvénysorozattal ünnepli írásbeli említésének 800. évfordulóját, melynek következő rendezvényére, a tradicionális Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra invitálta szombaton az ünnepélyes megnyitón a kiállítás látogatóit Áldozó Tamás, a város polgármestere. Lapunk kérdésére elm

A pápai polgármester hölgykoszorúban (fotó: Hatlaczki Balázs)
A pápai polgármester hölgykoszorúban (fotó: Hatlaczki Balázs)
ondta: Azért időzítették a budapesti bemutatkozást a Főszezon kiállításra, mert Pápán mostanra elkészültek azok a turisztikai fejlesztések, amelyekre alapozva már érdemes intenzív városmarketinget folytatni. Pápa erősíteni szeretné pozícióját a dunántúli fürdővárosok térképén, ezért ezt követően további országos rendezvényeken is megjelennek. A megújult városkép, a barokk Fő tér, a Várfürdő színvonalas szolgáltatásai és az Eszterházy kastély élményprogramjai, a kulturális, történelmi és ipartörténeti emlékekkel, a Pápához kötődő irodalmi nagyságok emlékeivel és a hagyományokkal együtt a város komplex kínálatot nyújt a turistáknak – hangsúlyozta, majd hozzátette: azt reméli, hogy a fővárosban élő nagyszámú pápai elszármazott, megtekintve a kiállítást, büszke lesz szülővárosára és ezáltal is erősödik a kötődése.

A Főszezon kiállításon nagy hangsúlyt kapott a gasztronómia is: kóstolni és vásárolni is lehetett sokféle eredeti magyar terméket, például kolbászt, pálinkát, bort és pékárut. Az utazási kiállítás – nevéhez méltón – tulajdonképpen erre a két napra önálló fővárosi programot is kínált.A Turizmus Trend standja
A Turizmus Trend standja

A résztvevőknek és a kiállítóknak is szerencséjük volt az idővel, szombaton verőfényes napsütés volt, vasárnap csak éppen annyi eső esett, hogy elverte a port.

Készülnek a szigetszetmiklósi fellépők
Készülnek a szigetszetmiklósi fellépők


A Pécset bemutató standon Vágvölgyi Réka turisztikai menedzser elmondta, hogy a Főszezon színpada mellett kaptak helyet, és ez a közelség jó és rossz is volt egyben, mert nagyon sokan álltak mellettük is, miközben a műsort nézték, de ugyanakkor csak a szünetben tudtak beszélgetni az érdeklődőkkel. Hogy sokan keresték fel a standot, szerinte annak is köszönhető, hogy egyre többen ismerik meg a Zsolnay negyedet, és a sokan a várban lévő Zsolnay kiállításról érkeztek hozzájuk.

A pécsi stand
A pécsi stand


A Martfűt bemutató standon Tomasovszky László várta a turistákat több kedvezménnyel is. A Martfű Termál SPA vezetője és tulajdonosa elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megye ismert Tisza parti üdülőkomplexumának 2 hektáros tava immár a horgászat szerelmeseinek paradicsoma. A stéghelyekkel körülvett, nádszigetekkel tűzdelt tó a folyamatos haltelepítés mellett egész évben horgászható. A Termál Horgászegyesület féltő gonddal vigyázza a tó környezetét és kincseit. A Martfű Termál SPA szállóvendégei a hobbi-, illetve sporthorgászat szabályait betartva, a horgászrend alapján akár térítésmentesen is igénybe vehetik az új szolgáltatást. Az idei év nagy előrelépést hozott a sportturizmus területén a Martfű Termál SPA-ban – mondta Tomasovszky László. A korábbi évek során magyar klubcsapatok, illetve a Magyar Vízilabda Válogatott is megfordult nála. Az idei évben a magyar junior, női és férfi válogatottak mellett több hazai vízilabda, úszó klubcsapat is edzett. A szerencsésebb vendégek alkalmanként találkozhatnak a sportmedencében „halként lubickoló”, a világ sportélvonalát alkotó magyar és külföldi vízilabda válogatottak, sportklubok játékosaival is. Az Erzsébet Tábor vízilabda tábora – több mint 100 gyermek részvételével – két hétre költözött Martfűre.

Martfűi stand, Tomasovszky László
Martfűi stand, Tomasovszky László


Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai