hirdetés

Itt az új turizmus kora

Izgalmas és előremutató előadás hangzott el az MSZÉSZ e hét keddi közgyűlésén. Ahol Pepper, a magyarul megszólaló francia-japán-magyar koprodukcióban készült humanoid robot köszöntötte a résztvevőket.

hirdetés

Peppert már csak azért is érdemes alkalmazni szállodák, vendéglátóegységek tereiben - már akinek van a beszerzésére úgy 10 millió forint körüli összege -, mert a mai, covidtól elhíresült világban Pepper és társai garantáltan nem terjesztik a vírust, ezért aztán maszkban, kesztyűben sem kell felszolgálniuk, idegenek közé nyugodtan mehetnek, adhatnak információt, vagy végezhetik azt el, ami a programjukban szerepel.

Ők ugyanis humanoid robotok, eredetileg franciák fejlesztették ki a prototípusát, akkor még Juliette-nek hívták őket, és lágy női hangon rebesgették információikat francia nyelven, aztán megvették a licenszet a japánok, és átkeresztelték könnyen megjegyezhető, és gendersemleges Pepper-nek a vendégváróegységekben alkalmazható robotokat, a magyarok pedig szintén hozzátették tudásukat mesterséges intelligencia (MI témában, így aztán a hazai Pepperek magyar nyelven kommunikálnak azzal, aki felé odafordulnak.

Előtérben Pepper, háttérben Rasztovits Dávid
Előtérben Pepper, háttérben Rasztovits Dávid

Mindezt Rasztovits Dávid és Bartha Levente (Netlife) közös előadásából tudtuk meg, akik azt is elmondták, hogy változott meg a világ a lyukkártyák alkalmazásától kezdve a hangvezérelt humanoid robotokig, és azt is elárulták, hol, milyen sok helyen alkalmazzuk az MI-t, pedig sokan alapvetően idegenkedünk tőle, nem fogadta el még teljes egészében a világ. Például a Google-keresések alkalmával nap mint nap, vagy a foglalható oldalak esetében, esetleg a navigációknál, de az önvezető metró is MI-vel működik, akárcsak mondjuk a telefonunkon az arcfelismerés.

Az MI-től - és így Peppertől is -, nem félni kell, hanem örülni annak, hogy velük sokkal könnyebb az életünk, azért vannak, hogy mindenben segítség a körülöttük lévő nem mesterséges intelligenciát, hangzott el a konferencián.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online / Fotó: MSZÉSZ / Csárdás Ferenc)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai