A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Hódmezővásárhely - a mesterséges intelligencia szemével

Hódmezővásárhely - a mesterséges intelligencia szemével 

Az egyik Reddit-oldal eljátszott a gondolattal, hogy néznének ki a magyar településnevek, ha szó szerint alkotná meg azokat az AI.
A bor barátja a mesterséges intelligencia

A bor barátja a mesterséges intelligencia 

A kutatók állítása szerint az algoritmus 100 százalékban megbízható, ami így akár a hamisítás elleni küzdelem során is hatalmas segítség lehet.
Mi várható a turizmusban 2024-ben?

Mi várható a turizmusban 2024-ben? 

Belép a mesterséges intelligencia, fontos lehet az alkoholmentes kínálat és a streamingszolgáltatók is nagy befolyásra tesznek szert - laptársunk, a Privátbankár előrejelzését olvashatják.
Az MI kiváltja a belsőépítészek és a lakberendezők munkáját?

Az MI kiváltja a belsőépítészek és a lakberendezők munkáját? 

Nem tudjuk elképzelni, milyen legyen a csempe a fürdőszobában vagy a konyhában? Harmonizálnak majd a színek, vagy túl merész lesz? A mesterséges intelligencia (MI) ma már bárki számára képes megmutatni, hogyan nézne ki álmaink fürdőszobája, konyhája, vagy éppen a nappali egy új kanapéval. A Mapei most megmutatja, miként.
Online ételrendelés a fedélzeten

Online ételrendelés a fedélzeten 

Online ételrendelés a fedélzeten
Bécs macskákkal és MI-vel kampányol Amerikában

Bécs macskákkal és MI-vel kampányol Amerikában 

Az osztrák főváros turisztikai hivatala, a Wien Tourismus macskás tartalommal és mesterséges intelligenciával hívja fel májusban a keleti partiak figyelmét Bécsre. Az „UnArtificial Art” című kampányban például Klimt A Csók és Schiele Önarckép földicseresznyével című művét macskásították az MI segítségével.
Szabályozná az EU a mesterséges intelligencia alkalmazását

Szabályozná az EU a mesterséges intelligencia alkalmazását 

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól, amiben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is jelentős szerepet vállal - tájékoztatta a hatóság szerdán az MTI-t.
Mesterséges intelligencia segíti a turistákat

Mesterséges intelligencia segíti a turistákat 

Mostantól Budapest hivatalos turisztikai oldalán, a budapestinfo.hu-n a látogatókat mesterséges intelligencia (AI) segíti a budapesti útitervük összeállításában. A Budapest Brand nZrt., a Főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete a The Trip Boutique utazástechnológia vállalattal kötött együttműködést, melynek keretében ingyenes egyedi útvonalakat és ajánlásokat kaphatnak a Budapestre érkező utazók - tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapest Brand.
Gyorsétterem piac: DoDo jött, látott, győzött

Gyorsétterem piac: DoDo jött, látott, győzött 

Már Magyarországon is az adatvezérelt, mesterséges intelligencián alapuló logisztikai megoldásokat kínáló DoDo segíti a KFC melegétel-rendeléseinek kiszállítását. A sikeres csehországi együttműködés nyomán a startup már hazánkban is részt vesz a gyorsétteremlánchoz érkező házhoz rendelések teljesítésében, egyelőre egy tesztüzemmód keretében, amely a gödöllői és a maglódi KFC-éttermekre terjed ki. A DoDo futárai a megrendelés regisztrálásától számítva átlagosan 24 percen belül juttatják el az ételeket a vásárlókhoz.

Mesterséges intelligencia a Káli-medencében 

Mesterséges intelligencia (MI) kiállítás nyílik július 9-én, Szentbékállán, a Pegazusban. A különleges tárlat szeptember 5-ig látogatható.

MI hozza rendbe Rembrandt leghíresebb alkotását 

Az "Éjjeli őrjárat" Rembrandt leghíresebb műve, amelyhez a művészettörténet egyik legnagyobb barbársága is fűződik, adja hírül a qubit.hu az AFP híre nyomán.

Az MI és a turizmus találkozása a DZT jóvoltából 

A jelenleg érvényben lévő kapcsolati korlátozások miatt az idei Knowledge Day virtuális rendezvény formájában zajlott, amelyhez több mint 100 résztvevő kapcsolódott online.

Itt az új turizmus kora 

Izgalmas és előremutató előadás hangzott el az MSZÉSZ e hét keddi közgyűlésén. Ahol Pepper, a magyarul megszólaló francia-japán-magyar koprodukcióban készült humanoid robot köszöntötte a résztvevőket.

Magyar cég szállt be egy osztrák kávézóláncba 

A Kajahu hálózatot üzemeltető Cyberg üzletrészt vesz a Coffeeshop Company nemzetközi kávéláncban.

Josie, a Lufthansa humanoidja munkába áll 

120 cm magas, csillogó kerek szeme és kellemes hangja van: ő "Josie Pepper", a robot hölgy, aki mától a 2-es terminál utasainak kérdéseire válaszol. Legyen szó az útról az indulási kapuhoz, egy adott étteremhez vagy bolthoz - Josie Pepper az utas szemébe néz és válaszol.

Mesterséges intelligencia segíti a KLM ügyfeleit 

A holland légitársaság a mesterséges intelligencia terén élenjáró DigitalGenius-szal közösen hozott létre automatizált válaszokat, amelyek általános, visszatérő ügyfélszolgálati kérdésekre képesek válaszolni emberi beavatkozás nélkül. Ennek köszönhetően az ügyfélszolgálati munkatársaknak több idejük jut a bonyolultabb ügyek kivizsgálására, és az ügyfelekkel való kapcsolattartásra. 

Mesterséges intelligencia segít a pakolásban 

A KLM bemutatta új, interaktív hangvezérlésű csomagolási segédjét a Google Home-on. A BB (Blue Bot) nevet viselő szolgáltatás egy olyan mesterséges intelligenciával rendelkező funkció, amely a kiválasztott célállomást, az utazás időtartamát és a helyi időjárást figyelembe véve látja el az utasokat személyre szabott tanácsokkal arról, hogy mi is kerüljön bőröndjükbe.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!