Jövőre nyithat a kínai Costes

Ennél nagyobb vállalkozásról még nemigen hallhattunk, most igen: a legújabb Costes a kínai Hainan-szigetek legújabb megaresortjában nyílik jövő év végén.

Aki még nem hallott a kínai Ocean Flowers projektről, az gondoljon egy akkora vállalkozásra, ami szinte egeket verdesi, vagy még annál is tovább.

Hol van ez pontosan?

A Hainan-szigetek Kína legdélibb pontján fekszik, és ez a helyiek legkedveltebb nyaralóhelye. Ugyan 110 faktoros krémekkel kenik magukat a kínai nyaralók, meséli Gerendai Károly, a Costes és a Costes Downtown tulajdonosa, meg napra amúgy se mennek soha, de mindegy, ettől még ott nyaral ma Kínában az, aki számít. Ezt a számok is bizonyítják: csak a múlt évben 67 millió turista pihent a szigeten, akiknek 95 százaléka Kína valamelyik részéről érkezett. Nemcsak kedvelt nyaralóhely a Hainan-szigetek, hanem adó- és vízummentes övezet. Két repülőterére érkezhet ez a hatalmas tömeg, és itt álmodták meg a befektetők azt az nyaralóparadicsomot, amit Ocean Flowernek neveztek el.

Mit építenek a három mesterséges szigeten?

A jövő év végére tervezett nyitásra három mesterséges szigetet emeltek ki  és töltöttek fel a tengerből, ahol 7000 db hig-end villát (már 100 %-ban eladták), 120 ezer főre apartmanlakásokat (1 millió Ft/nm2), szórakoztató komplexumokat, szállodákat és éttermeket húznak fel. Hotelből 58 épül, ezek közül a legkisebb 600 szobás, a legnagyobb 5000 férőhelyes lesz. Egy komplett külön várost építenek a nyaralóhely mellé, amely kiszolgálja az egész monstrumot. 

Az építkezés összköltsége eddig 6,400 milliárd Ft, a befektető az Evergrande Csoport, akik a világ legnagyobb mesterséges turisztikai szigetét valósítják épp meg, amelyet 600 építész tervezett, és 220 ezer főnek biztosít majd szállást, ha kész lesz.

40 mérföldnyi plázzsal rendelkezik a nyaralómonstrum, és a vízpartot a veszélyes állatfajoktól elzárják a strandolók védelmében. Külön korallzátonyokat alakítanak ki a vízben - a búvárkodók örömére. Természetesen a tengervizet is szabályozzák - alaposan belenyúlva így a természet rendjébe -, csak a középső, fő szigeten 58 szállodát húznak fel.

És ezzel nincs vége a megalomániának: 108 termes konferenciaközpont is épül, valamint különböző gyerek szórakoztató központok. A középső területen pedig 150 étterem várja majd a betérőket, amelyek közül az egyik a Costes lesz.

Mit keres a Costes ezen a luxusnyaralószigeten?

Jövő év szilveszterére tervezik a nyitást a nyilvánvalóan megalomániában szenvedő építtetők, ahová felkérték a magyar Costes tulajdonosait - köztük Gerendai Károlyt, hogy nyissanak egy "mediterrán stílusban" épült két szintes épületben egy 80-100 fős éttermet. Itt a vendégtér a földszinten lesz, a konyha, a terasz és a különtermek felette. Nem nemzetközi high-end konyhát terveznek ide Gerendaiék, hanem  magyarors ételeket kínálnak majd - Costes minőségben, sharing koncepcióval megvalósítva.

Az Ocean Flower nagylelkű tulajdonosai még azt is felajánlották számukra, hogy az első három évben nem kell bérleti díjat fizetni az épülethasználatért, hanem azt kérték, teremtsék meg a lehetőséget, hogy a Costes szakmai vezetésével az étterem időben, megfelelő személyzettel és főként a környékről beszerezhető alapanyagokkal, Costes minőséget garantálva - megnyíljon, és fogadhasson vendégeket.

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: Ocean Flowers


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.