hirdetés

Kedvező utószezon lendíthet a balatoni hajók és a komp forgalmán

(MTI) - A nyári főszezon, az előszezonnal együtt 1,2-1,4 százalékos csökkenést hozott az idén a tavalyi forgalommal összevetve a balatoni személyhajózásban és a kompjáraton, amin még javíthat egy kedvező utószezon.

hirdetés

Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta, a balatoni személyhajókon a tavalyi forgalom 98,6 százalékát mérték, a bevétel viszont az egy-két százalékos áremelkedés miatt a tavalyihoz hasonlóan alakult. A kompjáraton eddig a tavalyi forgalom 98,8 százalékát sikerült lebonyolítani, ami az átlagosan 5 százalékos jegyáremelések miatt 6 százalékos bevételtöbbletet hozott a hajózási társagának.
A Szántód-Tihany között közlekedő komp az elmúlt hét végéig közel 714 ezer utast és 260 ezer járművet szállított. A kerékpáros turizmus tovább tartó fellendülését mutatja, hogy 7,7 százalékkal több biciklire váltottak jegyet, mint az elmúlt évben.
A társaság vitorláskikötő üzletágában 7,9 százalékkal nőtt a bevétel, ennyivel többen vették igénybe a cég kikötő-szolgáltatásait.
"A balatoni előszezon idén rosszul sikerült a sokáig tartó hideg, és az ünnepekre eső rossz időjárás miatt. Az ebből fakadó hátrányból azonban sikerült hétről hétre lefaragni, ezért elégedettségre adhat okot a tavalyi adatok megismétlése, amin kedvező időjárás esetén még javíthat az utószezon" - fogalmazott a vezérigazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk