Kétmillió csokoládé 5 év alatt

Mészáros Gábor merészet húzott, és lecserélte a kiváló belga táblás étcsokoládék alapanyagát egy még tökéletesebbre, a tekintélyes francia Valrhona csokoládégyár egyik étcsokoládéjára.

2010. nyarának egy különösen forró délutánján került a polikarbonát öntőformába a legelső, kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládé, melyet még kézi temperálással készített Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. Időközben új termékvariánsok jelentek meg a chocoMe kínálatában Raffinée, Carré, Voilé nevek alatt, valamint az új termékcsaládok folyamatosan újabb és újabb ízvariánsokkal is frissültek. Időközben 27 díjat, elismerést sikerült bezsebelni a manufaktúrának, ezekből 11 díj nemzetközi szakmai világversenyen szerzett ezüst és bronzérem, így elmondhatjuk, hogy immár a világ legjobb csokoládékészítői között is felemlegetik a chocoMe-t. Az ötéves születésnapot egy másik kerek szám is kíséri: hamarosan elkészül ugyanis a kétmilliomodik chocoMe csokoládé is.

„Hogy mit tartogat a jövő, azt sajnos nem tudjuk, az eddigiek alapján nem is bocsátkoznánk jóslatokba, csak egy valamit szeretnénk: megköszönni a bizalmat és reménykedni abban, hogy újabb öt év múlva újra köszönetet mondhatunk. Mindenesetre az idei szezonra is készültünk pár újdonsággal, illetve a karácsonyt megelőzően érkeznek még meglepetéseink” – mondta el Mészáros Gábor.

A táblás étcsokoládék alapanyaga ezentúl: Valrhona 66% étcsokoládé

Mivel a chocoMe egyre több csokoládét ad el a világ számos országában, ezért fokozatosan kell ügyelnie arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Ebből kiindulva Mészáros Gábor merészet húzott, és lecserélte a kíváló belga táblás étcsokoládék alapanyagát egy még tökéletesebbre, a tekintélyes francia Valrhona csokoládégyár egyik étcsokoládéjára. A páratlanul gazdag aromákban tobzódó Valrhona blend étcsokoládéja a legmagasabb minőségű kakaóbabok házasításából született, a kakaó intenzív mogyorós és enyhén fahéjas jegyekkel keveredik, hosszan tartó savas piros gyümölcsös lecsengéssel.

A chocoMe legújabb Raffinée ízei: a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula

Mint a Jin és a Jang, úgy különbözik egymástól a legújabb két termékfejlesztés.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban

Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban 

Hagyományos érlelésű pezsgőkből és tokaji aszúkból rendez kóstolót a Winelovers december 27-én, a budapesti Hotel Intercontinentalban.
Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja

Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja 

Az egyik szakmai portál közönségdíját vehették át.
Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós 

Mindez az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták.
Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market 

2025-ben megnyílhat az első olyan gasztronómiai és kultúrális központ, amely már a világ több nagyvárosában létezik.
Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember 

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok Dubai csokikat vizsgált meg, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak.
Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés  

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) mintegy 70 projektet valósított meg 9 országban a most búcsúzó esztendőben.
A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei 

A magyar tulajdonú cégcsoport éves gazdasági összefoglalója.
Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése  

Rekordgyorsan, kevesebb mint 4 perc alatt kiszállított étel, egy millió forintos bevásárlás és közel ezer leadott rendelés egy felhasználótól: több rendhagyó eredmény is született 2024-ben a foodoránál.
Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet

Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet 

Egy kisebb jéghegyet és 3 és fél tonnányi macskaalmot szállítottak ki az idén a futárok.
Kihirdették az idei év legjobb mézét

Kihirdették az idei év legjobb mézét 

Egy szolnoki akácméz lett idén a győztes befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.