hirdetés

Legendás szálloda lebontása ellen tiltakoznak Tunéziában

Állítólag még George Lucast is megihlette a tuniszi Hotel du Lac, de most egyre nagyobb az esély arra, hogy hamarosan lebontják.

hirdetés

Felkerült a lebontásra váró épületek sorába a tuniszi Hotel du Lac – ez a hír terjedt el építészek és az 1970-es évekbeli épületek rajongói között. A szálloda, amely a fordított piramis formája miatt lett világhírű, már rég nem üzemel. A CNN utánajárt: egy régi épületek megőrzésével foglalkozó építészcsoport egy tagja, Sami Aloulou jelentette be egy rádióinterjújában, hogy bontási engedélyt adtak ki, Tunisz önkormányzata azonban állítja, egyelőre erről nincs szó.

 

A tízemeletes hotelt 1973-ban adták át, és hamar a luxusra vágyók kedvence lett. Az a legenda is elterjedt róla, hogy ez adta az ihletet George Lucasnak a Star Wars homokfutójához – ebből annyi biztos, hogy a forgatások jelentős része Tunéziában volt, és ez alatt Lucas biztosan látta az épületet. Aztán ahogy telt az idő, úgy ment ki a divatból a hotel, végül 2000-ben bezárták. 2011-ben, hetekkel az arab tavasz előtt eladták egy líbiai állami cégnek, amely bejelentette, hogy majd fejleszteni fogja, de ebből nem lett semmi. A cég most azt válaszolta a CNN-nek: 12 lehetséges forgatókönyv van, mit kezdhetnének az épülettel, a teljes átépítés és a lebontás sem kizárt.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai