Magyar séfek a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjében

Egyre nagyobb az érdeklődés a S.Pellegrino globális versenye iránt, amely évről-évre fiatal tehetségeket szólít meg a világ minden tájáról.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hosszú még az út a S.Pellegrino Young Chef 2018 döntőjéig,de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz elődöntőse most egy lépéssel közelebb került hozzá. Őket választották ki több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül, akik mindannyian szerencsét akartak próbálni a S.Pellegrino világ legjobb fiatal séfjét felkutató globális versenyén. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.

A kelet-európai régió két magyar elődöntőse és táljai:

  • Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je

Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával

  • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja

„Szeged”

A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet.

Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. – „Nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani, hiszen rengeteg figyelemre méltó tehetség jelentkezik. A mi felelősségünk, hogy a jelöltekkel éreztesssük a verseny hitelességét és nevelő célzatát. A S.Pellegrino Young Chef nemcsak egy esély a kiemelkedésre, hanem lehetőség nemzetközi tapasztalatszerzésre is.”

Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017 október 17-én, Varsóban kerül sor.

December végéig kiválasztják azt a 21 fiatal séfet, akik képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti a séfeket táljuk tökéletesítésében, valamint támogatja őket a nemzetközi döntőre való felkészülésben. Idén egy magyar séf, Wolf András is a kelet-európai régió mentorai között lesz. Wolf András 2009 óta a New York Kávéház és a Salon étterem konyhafőnöke. Számos szakmai sikere mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’Or Akadémiának és alapítója a Pannon Gasztronómia Akadémiának.

"Hatalmas élmény volt tavaly részt venni és eljutni a döntőig a S.Pellegrino Young Chef rangos nemzetközi versenyén, mert kiváló versenytársaimnak és mentoromnak köszönhetően hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam”- mesélte Sándor Rodrigo, a S.Pellegrino Young Chef 2016-os évadának közép-európai döntőse, valamint az  idei évad közép-európai középdöntőse. „A verseny a mai napig hatással van a munkámra, inspirál a mindennapokban, ezért neveztem idén is, és izgatottan várom, hogy most milyen kihívásokkal állít majd szembe.”

Az exkluzív tartalmak iránt érdeklődők és a fine dining kedvelői a versenyről a www.sanpellegrino.com, valamint a S.Pellegrino és Acqua Panna által támogatott www.finedininglovers.com online magazin oldalán találhatnak információkat.

A régió 10 elődöntőse:

  • Botos András, a Diófa Étterem sous chef-je  – Székesfehérvár, Magyarország

Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával

  • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja

Szeged

  • Andrej Simic, a Bistro Grad séfje – Belgrád, Szerbia

Erdei tollak

  • Jan Kilański, a Główna Osobowa sous chef-je  – Gdynia, Lengyelország

Lengyel nyúl

  • Ljubisa Pljevaljcic, az Oxalls séfje – Belgrád, Szerbia

Út az umami felé

  • Łukasz Wącirz, a "Natura" séfje a Rosevia Resortban – Rozewie, Jastrzebia Gora, Lengyelország

Vissza a gyökerekhez – a sziléziai savanykás leves dekonstrukciója

  • Marcin Popielarz, a White Rabbit Étterem séfje – Gdanszk, Lengyelország

Hering

  • Milosz Grabowski, a Restauracja Pod Roz séfje – Krakkó, Lengyelország

Füstölt kacsamell, borscs, céklasaláta konfitált szívvel dukkah-val és gyömbéres pecsenyelével

  • Mojmir Marko Šiftar, a Hotel & Restaurant Skipass séfje –  Kranjska Gora, Szlovénia
  • Stefan Barca, a Bistro Grad Hometown Food sous chef-je – Belgrád, Szerbia

A mangalicasertés sötét oldala

 


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.