étterem cikkek
Íme, a világ tíz legrégebbi étterme
Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.
Hat tökéletes reggeli Budapesten
A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.
„A főszezon is kezd a hétvégékre korlátozódni”
Dél-balatoni gasztronómiai évértékelő Szikra Gabriellával, A Konyhám Stúdió 365 séf-tulajdonosával.
Ismét megnyitja kapuit a híres Tátika étterem Badacsonyban
Az 1962-ben átadott műemlék mai állapotában is idézi egykori kinézetét, a felújításnak köszönhetően azonban új funkciókkal is gazdagodott.
Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg
A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk
Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.
„Egy étterem akkor jó, ha a vendég bárhol leül egy székre, és úgy érzi, az övé a legjobb hely.”
A tavalyi Klasszis TopDesign versenyünk győztes tervezője, a Zazie Bistro & Bar belsőépítésze, vezető tervezője, Radnóczy Eszter többek között arról mesél, hogy miért lehet jó egy éttermi design.
Miért járnak télen étterembe a magyarok?
A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább az ízletes ételek, a barátságos helyszín, az udvarias kiszolgálás és egy különleges fogás tesz emlékezetessé számukra – mutat rá A Kert Bisztró és az Opinio piackutató közös, reprezentatív felmérése. A vendégek ilyenkor elsősorban családi és baráti összejövetelekre, randevúkra és céges vacsorákra érkeznek, ahol fejenként általában 5-10 ezer forint közötti értékben fogyasztanak.
Krúdy húslevese és töltött dagadó luxuskivitelben
Bemutatkozott a sajtó képviselőinek a VIRTU étterem - amit láttunk és kóstoltunk, minden várakozást felülmúlt. Most élményeink következnek, képekben.
Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten
A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?
Újra nyitva a Budai Vár egyik történelmi kisvendéglője
A Fekete Holló Kisvendéglőről van szó, amelyet üzemeltetői elmondása szerint igazi budavári kisvendéglőként nyitnak meg ismét, elsősorban a a helyieket megcélozva, finom és hétköznapi fogásokkal várva őket.
Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme
A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnének megvalósítani, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt.
Tudta, hogy nálunk van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere?
A Sarudi-medence a Tisza-tó legnagyobb, nyílt vizű medencéje, nagyobb, mint a Velencei-tó. A partján található KalandPart Élménystrand az utóbbi pár évben teljesen átalakult.
Íme, az idei nyár legnépszerűbb balatoni települései
Népesebb a déli part rajongótábora az északinál, és a szélesen elnyúló tó látványán túl a Badacsony sziluettje és a vízparti naplementék adják a balatoni vakáció esszenciáját.
Végleg bezárt két budapesti étterem
Hét év nyitva tartás után végleg bezárt a Ráday utcai Input Kitchen & Bar, miközben a Duna másik oldalán, Újbudán is leköszönt a Vokal Rock Bistro.
Szomszédos országok éttermei a világ legjobbjainak listáján
A hazai ínyencek számára jó hír, hogy a bécsi Steirereck étterem 18. helyen, a szlovéniai Kobarid városában található Hiša Franko pedig a 32. helyen végzett a listán.
A jövendölésekkel ellentétben az éttermek jórésze átvészelte a telet
A legtöbben ugyan kénytelenek voltak árat emelni és lenyelni azt, hogy a profitjuk jelentősen csökkent, de talpon tudtak maradni, köszönhetően annak, hogy a vendégek jó része nem pártolt el tőlük - írja az euronews.com.
„A Michelin-csillag nem azért kellett, hogy a homlokomra tetováltassam”
Pesti Istvánnal, az első magyar két Michelin-csillagos vidéki étterem, a Platán Gourmet séfjével beszélgettünk a hazai szakma identitáskereséséről, munkaerőmegtartásról, és arról, hogy mit kéne egy az egyben eltanulnunk az osztrákoktól.
Sikeresen debütált a felújított Andrássy Kúria & Spa
A teljeskörűen felújított és kibővített tarcali ötcsillagos ház grand openingjének sajtóeseményén jártunk. Nem csodálkoznánk, ha a ház újrabrandelt étterme, a Bobajka hamarosan bezsebelne néhány rangos elismerést...
Váratlan hír a mai helyzetben: a SZÉK kitart, sőt, étlapját is megújítja
Egy igazi világújdonságot, töltött káposztából készült hamburgert is kínálnak őszi-téli menüsorukban. „Hagyományos ízek szokatlan köntösben" – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett
Két vidéki ismert topétterem feladta
Egy pécsi és egy esztergomi vendéglátóhely is lehúzza a rolót.
Frekventált siófoki vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih
Egy siófoki vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - olvasható a Nébih honlapján.
A Bükk lábánál nyílik Pohner Ádám új étterme
Bőven vannak olyan falvak az országban, amit csak a környékbeliek ismernek. Nincs bennük semmi különös, lakják, szeretik, de a hírekbe ritkán kerülnek be. Mályinka pont ilyen: takaros, békés, szerethető, de kevesen tudják, milyen titkokat és meglepetéseket rejteget. Szeptembertől azonban mindez megváltozhat – Pohner Ádám, a nemzetközileg is ismert fiatal séf ott nyitja meg Iszkor nevű éttermét.
Éttermet és pubot nyitna az angol királynő
II. Erzsébet sandringhami birtokára keres olyan szakembert, aki egy kihalt klubból menő pubot varázsolna - írja a magyarkonyhaonline.
Éttermet és irodaházat nyitott a HELL Csoport
Új üzleti negyed született Miskolc keleti részén a hétfőn átadott East Gate Offices több épületből álló irodaházának köszönhetően. Az évtizedek óta elhanyagolt Északterv Irodaházból a 11 hónapig tartó felújítást követően egy korszerű, színvonalas, könnyen megközelíthető komplexum jött létre. A közel tízezer négyzetméter „A” kategóriás irodával és egy kizárólag napközben működő olasz étteremmel rendelkező épületegyüttes megnyitása a város keleti kapujához közel található rozsdaövezet megújulásának első lépése.
Újabb szálloda nyitott tetőteraszos éttermet
Cult néven tetőteraszos, impozáns budapesti épületekkel körülvett reggeliző nyílt a Nyugatinál. Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében - tájékoztatta lapunkat a szálloda.
Kóser étteremmel gazdagodott Debrecen
Debrecen első kóser étterme, a Hamsza közel-keleti ízvilágú ételeihez számos országból érkeznek alapanyagok.
Itt a világ 50 legjobb étterme 2022-ben
A dán főváros gasztronómiája megint tarolt.
Kréta-korból származó dinoszaurusz mászkált egy kínai étteremben?
Tényleg ez történt: a korai kréta időszakból származó dinoszaurusz-lábnyomokat fedezett fel egy vendég a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány egyik étteremének udvarán.
Négy hazai étterem borlapja is hatalmas elismerést kapott
Megvan az első kétpoharas minősítésű magyar étterem is a Wine Spectator idei listáján.
Csúnya véget ért egy legendás étterem
Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.
Bezárt Gianniék budai étterme
Egy évet sem élt a Terra, de Gianni Annoni résztulajdonos és Haraszti Zsolt executive chef új helyen folytatja.
New Yorkban is lesz Noma
A világ egyik legjobb éttermének különlegességeit popup jelleggel a tengerentúli közönség is megismerheti most.
Michelin: a vidéki Magyarországon is díjazza a legjobb éttermeket
A Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket - tájékoztatta lapunkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Ismét megnyitott az idén 40 éves Pierrot
Két év zárva tartás után pénteken újra megnyitott a Pierrot étterem a Budai Várban - tájékoztatta lapunkat a tulajdonos Zsidai Csoport.
Mégsem csak az oltottak mehetnek étterembe Csehországban
Hatályon kívül helyezte szerdán a legfelsőbb cseh közigazgatási bíróság azt a kormányrendeletet, miszerint a vendéglőket csakis a beoltottak vagy a Covid-19-en a közelmúltban átesettek látogathatják - jelentette a közszolgálati cseh rádió.
Eladóvá vált egy budai étterem
Megvételre kínálnak a Farkasréti temetővel szemben található 30 éve működő éttermet.
Igazi füstös étterem nyílt Budán
Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik a város legújabb étteremnyitása a Budai Vár tövében - tájékoztatta lapunkat az étterem vezetősége.
Újgenerációs, ázsiai fúziós étterem nyílt a fővárosban
Decemberben Újlipótvárosban nyílt meg a Yama, a főváros legújabb, csúcskategóriás étterme.
Mindenki jobban érzi magát, ha zene szól a háttérben
Legyen szó éttermi ebédről, vacsoráról vagy várakozásról, a vendég kényelmesebben érzi magát, ha közben jó dalokat hallgathat. Kell bármilyen engedély a zenelejátszáshoz? (x)
Továbbra is a Noma a norma
Ismét a koppenhágai Noma lett a világ legjobb étterme, a gasztronómia Oscar-díjának tartott a világ 50 legjobb étterme (The World's 50 Best Restaurants) ranglistáján az első helyre került.
Az étterem, ahol mindenhez szűrt vizet használnak
Különleges vízélmény a spanyol ízek budapesti fellegvárában.
Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában
A korábbi díjazottak pedig megtarthatták csillagjukat - adta hírül a Delo című szlovén napilap csütörtökön.
Áremelés várható a román éttermekben
A Gault&Millau romániai felmérése szerint az éttermek 62 százaléka tervezi az étlap módosítását, 33 százalék készül a drágításra, 23 százalék pedig visszafogja tevékenységét.
Sokat támadott járványügyi előírás a szlovák éttermeknek
Három nyitvatartási mód közül kell választaniuk a szlovákiai éttermek üzemeltetőinek hétfőtől, s a járványügyi adatoktól függően csak akkor működhetnek teljes kapacitással, ha kizárólag olyan vendégeket fogadnak, akik felvették a koronavírus elleni oltást - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) közlésére hivatkozva hétfőn.
A brit éttermek tíz százaléka tönkrement a járvány kezdete óta
A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta - áll két üzleti és szakmai tanácsadó cég vasárnap ismertetett átfogó közös felmérésében.
Hátat fordít a húsnak a világ egyik legjobb étterme
New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.
Készülhetnek már a szállodák, fürdők is?
Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket - írja a Magyar Hírlap.