hirdetés
hirdetés

A fürdőváros első négycsillagos háza

Megnyílt Makón a Hotel Glorius

Szeptember közepén megnyílt makó első, négycsillagos színvonalú szállo- dája, a hotel glorius. minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen amióta két évvel ezelőtt átadták a hagymatikum fürdőt. 

hirdetés

Néhány évvel ezelőtt Makó nagy fába vágta a fejszéjét: a város szerény, elsősorban a helyiek és a környékbeliek igényeit kielégítő ter- málfürdőjét Makovecz Imre tervei alapján teljesen átépítették, szolgáltatásai körét jelentősen bővítették és megnyitották a Hagymatikumot. A fürdő immár két éve működik Makón, fokozatosan ja- vuló vendégforgalmi és bevételi ada- tokkal – tudtuk meg a szállodaavatón a Hagymatikum igazgatójától, Scheitzner Beától –, ugyanakkor a színvonalas szál- lodai kínálat eddig hiányzott a városból. Most ez az igény is teljesült, mivel a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau egyik leányvállalata a napokban megnyitotta a négycsillagos igényeket kielégítő Ho- tel Gloriust. A szálloda épületét – amely eredetileg 1926-ban az Arad-Csanádi Ta- karékpénztár székházának épült, később pedig iskolaként, illetve menzaként szol- gált – a várostól vásárolta meg a vállal- kozás két évvel ezelőtt. A Széchenyi-terv pályázati forrásainak felhasználásával alig másfél év alatt magas színvonalon sikerült helyreállítani és a mai kor igé- nyeinek megfelelően modernizálni a mű- emlék épületet. Az ingatlan helyreállítása, majd belső kialakítása során igyekeztek maximálisan megidézni az 1920-as évek art deco stílusát, a felhasznált anyagok, berendezési tárgyak csúcsminőséget képviselnek.

A közel 700 millió forintos beruházáshoz több mint 489 millió forint uniós és állami támogatást kapott a vállalko- zás. A fejlesztés eredménye csaknem 2000 négyzetméteres alapterületen egy 37 szobás, nászutas- és elnöki lakosz- tályt is felvonultató, 80 férőhelyes hotel, egy étterem és egy kávézó. A hotelben helyet kapott egy 50 férőhelyes rendez- vényterem is. Az épület közvetlenül a fürdő bejáratával szemben található, így a vendégek gyorsan és kényelme- sen vehetik igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait.

A hotel indulásakor elsősorban félpan- ziós csomagokat kínál a vendégeknek, a csomag a kétszeri étkezés mellett a für- dőbelépőt is tartalmazza. Aki a házban is szeretne lazítani, megteheti, hiszen a hotel második emeletén szauna és fitneszterem működik. A félpanziós étkezést kár lenne kihagyni, mivel londoni és spanyol csúcs- éttermekben gyakorlatot szerzett séfek viszik a ház konyháját, az egyik szakács szakember katalán, és korábban az El Bulliban is dolgozott – tudtuk meg a ház igazgatójától, Gergely Gábortól. A makói- ak remélik, hogy a Glorius új vendégkört hoz a városba, és a forgalom fellendülével nőni fog az érdeklődés a környékbeli ingatlanok iránt is. A szálloda és a fürdő tőszomszédságában egyébként két további műemlék jellegű épület várja a potenciális befektetőket. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai