Megnyílt Makón a Hotel Glorius

Szeptember közepén megnyílt makó első, négycsillagos színvonalú szállo- dája, a hotel glorius. minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen amióta két évvel ezelőtt átadták a hagymatikum fürdőt. 

Néhány évvel ezelőtt Makó nagy fába vágta a fejszéjét: a város szerény, elsősorban a helyiek és a környékbeliek igényeit kielégítő ter- málfürdőjét Makovecz Imre tervei alapján teljesen átépítették, szolgáltatásai körét jelentősen bővítették és megnyitották a Hagymatikumot. A fürdő immár két éve működik Makón, fokozatosan ja- vuló vendégforgalmi és bevételi ada- tokkal – tudtuk meg a szállodaavatón a Hagymatikum igazgatójától, Scheitzner Beától –, ugyanakkor a színvonalas szál- lodai kínálat eddig hiányzott a városból. Most ez az igény is teljesült, mivel a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau egyik leányvállalata a napokban megnyitotta a négycsillagos igényeket kielégítő Ho- tel Gloriust. A szálloda épületét – amely eredetileg 1926-ban az Arad-Csanádi Ta- karékpénztár székházának épült, később pedig iskolaként, illetve menzaként szol- gált – a várostól vásárolta meg a vállal- kozás két évvel ezelőtt. A Széchenyi-terv pályázati forrásainak felhasználásával alig másfél év alatt magas színvonalon sikerült helyreállítani és a mai kor igé- nyeinek megfelelően modernizálni a mű- emlék épületet. Az ingatlan helyreállítása, majd belső kialakítása során igyekeztek maximálisan megidézni az 1920-as évek art deco stílusát, a felhasznált anyagok, berendezési tárgyak csúcsminőséget képviselnek.

A közel 700 millió forintos beruházáshoz több mint 489 millió forint uniós és állami támogatást kapott a vállalko- zás. A fejlesztés eredménye csaknem 2000 négyzetméteres alapterületen egy 37 szobás, nászutas- és elnöki lakosz- tályt is felvonultató, 80 férőhelyes hotel, egy étterem és egy kávézó. A hotelben helyet kapott egy 50 férőhelyes rendez- vényterem is. Az épület közvetlenül a fürdő bejáratával szemben található, így a vendégek gyorsan és kényelme- sen vehetik igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait.

A hotel indulásakor elsősorban félpan- ziós csomagokat kínál a vendégeknek, a csomag a kétszeri étkezés mellett a für- dőbelépőt is tartalmazza. Aki a házban is szeretne lazítani, megteheti, hiszen a hotel második emeletén szauna és fitneszterem működik. A félpanziós étkezést kár lenne kihagyni, mivel londoni és spanyol csúcs- éttermekben gyakorlatot szerzett séfek viszik a ház konyháját, az egyik szakács szakember katalán, és korábban az El Bulliban is dolgozott – tudtuk meg a ház igazgatójától, Gergely Gábortól. A makói- ak remélik, hogy a Glorius új vendégkört hoz a városba, és a forgalom fellendülével nőni fog az érdeklődés a környékbeli ingatlanok iránt is. A szálloda és a fürdő tőszomszédságában egyébként két további műemlék jellegű épület várja a potenciális befektetőket. 


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?