Mégsem zárt be örökre a Kádár étkezde

Némi előkészület után, a terv szerint bő két hét múlva újra megnyit az örökre elveszettnek hitt kockás terítős, házi kosztos ikonius családi étterem Erzsébetvárosban.

A pandémia kezdetének évében 2020-ban már 63 éve üzemelő kifőzde nemcsak a hetedik kerület, hanem a tágabb budapesti lakosság, sőt a külföldiek számára is fogalommá vált. Sok cég ide vitte el nemzetközi partnereit, ha fontos volt számára, hogy megmutassa a tradicionális magyar és zsidó fogásokat, ahogyan a nagymamáink készítették. Ráadásul a Klauzál téri hely kialakítása is múltidéző. Nem retró, antikvitásból összevásárolt bútorokkal, hanem valóban a Kádár-korszakból maradt itt a járólappal, lambériával, kockás abrosszal, agancs trófeákkal, szikvizes palackokkal együtt. A nevét egyébként az alapító, Kádár Béláról kapta, aki 1957-ben nyitotta meg az üzletet.

A járványügyi intézkedések hatására és a jócskán a 70-et már betöltött második tulajdonos korábbi ígéreteihez híven 2020 tavaszán bezártak, és azóta sem nyitottak ki. Most azonban úgy tűnik, mégsem hagyja veszni a fél Budapest által rajongva szeretett Kádárt Orbán Sándor, és 33 év után továbbadja a stafétát egy olyan üzemeltetőnek, aki méltóképpen gondozza annak tradícióit. Szombaton - még csak az előkészületek erejéig -  már nyitva találtuk a parányi éttermet, és az idős Orbán úr most is ott ült a pénztárgép mögött, ahogy az elmúlt években, évtizedekben vasárnap és hétfő kivételével minden nap, mosolyogva fogadva a nyitott ajtó láttán hitetlenkedve betérő törzsvendégek nosztalgikus érzelmi tolulásait. Ahogy gondolom sokan, mi is izgatottan várjuk, minden marad-e a régiben.

Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.