hirdetés
hirdetés

Milyen nap van? Szerda, Csütörtök, Szombat? Akkor irány Jamaika!

Az Aviareps Magyarország, a Condor légitársaság magyarországi képviselete, Jamaika Turisztikai Hivatala és a Sandals & Beaches Resort közös programra invitálta a partnereit. A reggeli után kiderült, miért is Valentin napra időzítették az eseményt.

hirdetés

 A Condor légitársaság Frankfurtból, Münchenből és Bécsből induló járatain eljuthatunk Európa, Ázsia, Amerika és Afrika összesen 75 célállomására. A légitársaság kínálatában népszerű úticlélnak számít Mexikó, Dominika, Jamaika, Barbados, Puerto Rico, Costa Rica és Kuba. A Condor – ahogy korábban megírtuk - idén speciális jegyet is kínál a Mexikóba utazóknak, akik egy jeggyel öt városba is ellátogathatnak. A mai napon azonban nem ez, hanem Jamaika volt a középpontban.

Repülővel érkezve a fővárosban, Kingstonban és a  Montego Bay-ben szállhatunk le. Ahogy azt az eseményen Tóth Attilától, az Aviareps magyarországi ügyvezetőjétől megtudtuk, a karibi specialista Condor célja nem a tömegturizmus kiszolgálása, ezt is mutatja, hogy nincs túl sok járatuk (Jamaikába szerdán, csütörtökön és szombaton indítanak), de azok jó kihasználtsággal működnek. A  Condor flottájában minden hosszú és rövidtávú járatot felújítottak az elmúlt két évben, vonatkozik ez a külső megjelenésre és a belső kényelemre egyaránt. A budapesti indulásoknak pedig remek csatlakozást biztosítanak a Lufthansa ráhordó járatok. 

Gregory Shervington, a Jamaika Turisztikai Hivatalának regionális igazgatója egy remek hangulatú videóval indította a prezentációját, melyből megtudtuk, hogy „Nincs még egy hely ami optimistábbá tudna tenni, mint Jamaika!". A pozitív hozzáállásnak a nézőközönség is tanúja lehetett, mert amikor némi technikai probléma adódott a prezentációval, Gregory széles mosollyal csak annyit mondott: "No problem - as we say Jamaica" (Ahogy Jamaikában mondjuk: nincs baj!).

Gregory Shervington Jamaikának 6 fő régióját mutatta be: Jamaika szívét, Kingstont; Bob Marley szülőhelyét Ocho Riost; a másik nemzetközi reptér helyszínét, Montego Bayt; a 7 mérföld hosszú strandjával népszerű Negrilt, az Appleton Rum hazáját South Coast-ot és a természeti szépségéről híres Port Antoniot.

A Turisztikai Hivatal honlapján rengeteg helyszínről, programról lehet érdeklődni: nem mindennapi például, hogy segítenek önkénteskedni, így aki nyaralni megy a szigetre, egy-két gesztussal szebbé teheti az ott lakók életét: a többi között segíheti a farmereknek learatni a terményeket, vagy a helyieknek  kifesteni egy iskolát. 

A többszörös díjnyertes Sandals & Beaches Resorts-ot 1981-ben épp Jamaikában alapították, így a cég erre a területre különösen nagy hangsúlyt fektet. Dr. Elena Sokolova a Sandals területi menedzsere elmesélte, hogy nem véletlenül lett „Love is all you need” a szlogenjük. Nagy hangsúlyt kap az esküvőszervezés a kínálatukban: gyönyörű kertet, strandot vagy kápolnát is biztosítanak a ceremóniának, és az ott töltött éjszakák függvényében még az esküvői költségekből is átvállalnak. 

Ha Jamaika az uticél érdemes figyelmet fordítani a helyi kulináris különlegességekre is. Ilyen a jamaikai blue mountain kávé, ami a világ egyik legelismertebb kávéja, mely a sziget keleti felén elterülő Blue Mountain hegységben 2200 m magasan terem. Kivételes még az Appleton jamaikai rum, mely csak itt, Cockpit Country területén készül,a cég saját üzemében és a Nassau-völgyből származó saját terméséből. A sziget különlegessége továbbá a Red Stripe sör, az ízletes gyümölcsök és a rengeteg fesztivál, a végtelen tengerpart és napfény.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai