hirdetés
hirdetés

Véget ért a charterszezon Debrecenben

Véget ért az idei charterszezon Debrecenben; az utolsó repülőgép, a Moskovia Airlines járata, a fedélzetén 148 utassal szombaton indult el Moszkvába - közölte az Airport-Debrecen Kft. igazgatója sajtótájékoztatón, a városban.

hirdetés

Sápi Tamás hozzátette: tavalyhoz képest az idén 40 százalékkal, 13 ezerről 18 ezerre nőtt a debreceni repülőtéren a chartergépek utasforgalma. Míg 2011-ben 4 légitársaság 52 járata fordult meg a légikikötőben, addig 2012-ben áprilistól októberig 7 légitársaság 77 járata szállította a utasokat.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a menetrendszerű járatok utasaival együtt az utasok száma várhatóan eléri az ötvenezret a debreceni repülőtéren. Jövőre - elsősorban a menetrendszerű járatok számának növekedése miatt - már meghaladhatja a 150 ezret az utasok száma - fűzte hozzá.

A német Germania légitársaság Berlin, Drezda, Lipcse és Erfurt érintésével kéthetente közlekedő járata nyitotta az idei charterszezont április 12-én. A gépeken szeptember 27-éig 12 turnusban csaknem 1200 német turista érkezett pihenni Hajdúszoboszlóra - ismertette Sápi Tamás.

Hozzátette: szintén a fürdőváros vendégei töltötték meg augusztus 9. és október 13. között az orosz Tatarstan és a Moskovia Airlines Moszkva és Debrecen között közlekedő járatát, amelyen 6 turnusban 705-en utaztak. A gépek átlagos kihasználtsága mintegy 80 százalékos volt.

Idén is népszerűek voltak a már hagyományosnak mondható, Debrecenből elérhető nyaralóhelyek. A nyári csúcsidőszakban hetente 5 gép vitte a pihenni vágyókat Bulgáriába (2000 utas), Egyiptomba (1500 utas), Tunéziába (1300 utas) és Törökországba (2500 utas).

November 15-én indul a téli szezon: két hét múlva megérkezik a repülőgépek jégtelenítését biztosító speciális berendezés, és felkészültek a 100 ezer négyzetméter betonfelület síkosságmentesítésére, valamint a hóeltakarításra is - válaszolta az igazgató az MTI érdeklődésére.

Sápi Tamás elmondta azt is, hogy jövő tavasztól a jelenlegi három nap helyett már a hét öt napján közlekedik menetrendszerű járat Debrecen és London-Luton között. A Wizz Air légitársaság ez év decemberében pedig elindítja menetrendszerű járatait Debrecen és Milánó, valamint Debrecen és Eindhoven között.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai