hirdetés
hirdetés

MUISZ-vacsora: minden hely elkelt

Óriási érdeklődés kísérte a Magyar Utazási Irodák Szövetsége ez évi első vacsoráját, amelyet a napokban rendeztek meg a belvárosi Aszú étteremben. Közel hatvan fő jelezte részvételét az esten, ami végül valóban telt ház előtt zajlott.

hirdetés

A kiemelkedő érdeklődésnek vélhetően két oka volt: egyrészt ez volt az első alkalom, hogy az érdeklődők találkozhattak és beszélgethettek a MUISZ tavaly decemberében megválasztott új elnökével, dr. Erdei Bálinttal, másrészt mindenki kíváncsi volt a vacsora egyik meghívott vendégére, Ruszinkó Ádámra, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárára, aki tavaly ősz óta tölti be ezt a pozíciót.

Míg az új elnökkel bárki elbeszélgethetett az est folyamán, a helyettes államtitkár néhány órával a találkozó előtt betegsége miatt lemondta részvételét. Erdei Bálintot ugyanakkor számos aktuális kérdéssel kapcsolatban telefonon tájékoztatta Ruszinkó Ádám.

Egyebek mellett Erdei Bálint elmondta, hogy a szakpolitikus segítséget ígért a parlamenti belépők drágulásának ügyében, és a turistabuszok parkolásának problémáival is foglalkozik a tárca. Mint kiderült, Ruszinkó Ádám tavaly decemberben végigjárta a parkolás szempontjából kritikus helyeket a fővárosban, és hamarosan tájékoztatást ígért az érintettek részére. Ruszinkó Ádám és az NGM szakértője, Gyenizse Dorottya egyébként az Utazás kiállítás szakmai napján előadást tart aktuális utaztatással kapcsolatos kérdésekről. A helyettes államtitkár reményét fejezte ki, hogy a hamarosan elérhetővé váló új uniós pályázatokon (GINOP – informatikai fejlesztések) indulhatnak majd a hazai utazási irodák is.

A MUISZ által a legégetőbb problémákból összeállított lobbianyagot eljuttatják a szaktárcához – tájékoztatott a szövetség elnöke.

Elnöki prezentáció
Elnöki prezentáció

Erdei Bálint számos további aktuális kérdésről is tájékoztatta a hallgatóságot. Jó példaként említette, hogy a Gödöllői Királyi Kastély hamarosan publikálja 2016-ra érvényes árait, így a beutaztató irodák már ezzel tudnak kalkulálni jövőre. Elhangzott, hogy folyik a MUISZ honlapjának megújítása is, az oldal hamarosan állásbörze rovattal bővül. A tavaly elfogadott új szövetségi logó mellé új szlogen és plakát is készül, ezekkel kapcsolatban várják a tagság ötleteit, véleményét is.

Az is kiderült a vacsoraesten, hogy nem könnyű közös nevezőre jutni az ügyben, de keresik a megoldást. A MUISZ megjelent a Facebookon is, kéretik lájkolni az oldalt. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy várhatóan áprilisban vendége lesz egy hasonló estnek Szentgyörgyvölgyi Péter, a budapesti V. kerület polgármestere.

Feszült figyelem
Feszült figyelem

Aki figyelt, tanulhatott is a találkozón, ugyanis a Prezi képviselője bemutatta a világszerte egyre népszerűbb prezentációs eszközt. Előadásából az is kiderült, hogy elsősorban a történetmesélés digitális eszközeként érdemes tekinteni a magyar fejlesztésre, amelyet csak akkor használjunk, ha van időnk kitalálni és kidolgozni egy történetet, amelyet így látványos módon el tudunk mondani a hallgatóságnak. Jó hír, hogy MUISZ-tagok kedvezményes áron vehetnek részt a Prezi használatára oktató tanfolyamokon.

A jövőben egyébként a szakmai szövetség igyekszik majd minél több, ilyen kézzel fogható előnnyel járó szerződést kötni, hogy ezzel is vonzóbbá tegye az utazási irodák számára a tagságot.

Végezetül a rendezvénynek helyt adó étteremről el kell mondani, hogy ételeik kiválóak, szívesen fogadnak csoportokat és kétfős cigányzenekar teszi hangulatossá a vendégek estéjét a letisztultan elegáns vendéglátóhelyen.

Molnár judit (OTP Travel), Simon András (We-Co Travel) és a szövetség új jogtanácsosa, Dr. Körmöczi-Kovács Péter
Molnár judit (OTP Travel), Simon András (We-Co Travel) és a szövetség új jogtanácsosa, Dr. Körmöczi-Kovács Péter

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai