Kialakult az MVI gasztrotúra részletes programja

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) külföldi szakmai programot szervez.

A részletesprogram pedig a következő:

2019. október 2. szerda
04:00 Indulás busszal Budapest 3. ker. Piroska utcából – további felszállóhelyeket még igény szerint
egyeztetjük – útvonal: Győr – Rajka – Pozsony – Lednice
09:00 Lednice kastély parkjának megtekintése, reggeli
majd a 10 percre fekvő Valtice-n kastélynézés és borkóstolás, valamint a kastély híres borospincéjének megtekintése
15:00 Hlinsko Tatramléko (tatramleko.cz) tejipari cég, gyárlátogatás – 1 órás körbevezetés üzemidőben
17:00 Humpolec – Bernard Family Sörfőzde látogatás
19:00 szállás elfoglalása Hotel Kotyza Humpolec **** www.hotelkotyza.cz és vacsora

2019. október 3. csütörtök
08:00 indulás – Pilzenbe
10:00 Pilsner Urquell Múzeum megtekintése sörkóstolóval
12:00 a pilzeni Purkmistr – kisebb sörfőzde meglátogatása – sörkóstolással egybekötve
16:00 a németországi Selb – Porcelánmúzeum megtekintése
19:00 Weidenbe érkezés – szállás Amedia Hotel Weiden ****, közös vacsora Weiden óvárosában a sétálóutcában, majd egy helyi sörfőzde látogatás kóstolóval

2019. október 4. péntek
09:00 Weiden – Üveggyár és bemutatóterem megtekintése vásárlási lehetőséggel
15:00 érkezés Cesky Krumlovba, városnézés és fakultatív ebéd
18:00 Ceské Budejovice – sörkóstoló 20:00 Zlatá Husa szállás elfoglalása és vacsora - Hotel Concertino **** 

2019. október 5. szombat
08:00 indulás a Velke Karlovicére
12:00 érkezés Velke Karlovice Gasztrofesztivál
16:00 indulás Budapestre
21:00 körül érkezés Budapestre

ESŐ ESETÉN: 08:00 indulás
12:00 szlovákiai Éleskő ebéd és pincelátogatás
15:00 indulás Budapestre
19:00 érkezés Budapestre

További információkért (költségek, utalás, számlázás) keressék Bíró Bernadett-et az info@mvi.hu e-mail címen.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?