hirdetés
hirdetés

Négy füzetben Magyarország

A Szálláshely Zsebkalauz kicsit hasonlít a Travel book kiadványunkra, mert katalógus formátumban ad információt a többi között a nyitva tartásról, szolgáltatásokról, fizetési lehetőségekről és az elérhetőségekről. QR kódot olvasva pedig térképen is megnézhetőek a szálláshelyek elhelyezkedését.

hirdetés

Dunántúli középhegység, Északi középhegység, Alföld, Dél- és Nyudat-Dunántúl - ilyen bontásban jelent meg a Szálláshely Zsebkalauz, ami talán hozzájárul, hogy a túrázás egyre nagyobb népszerűségnek örvendhessen hazánkban.

Szálláshely Zsebkalauz I.-IV.

Révész Máriusz, a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztos az Utazás kiállításon "Együtt a természetben - Aktív turisztikai fejlesztések Magyarországon" című előadásában elmondta, hogy céljuk fejleszteni az öt járásmódhoz (gyalogos, kerékpáros, lovas, vitorlás, kenus) kapcsolódó szolgáltatásokat, erre állami és uniós forrásokból teremtenek fedezetet.

 Az elmúlt években 27 erdei szállást építettek és 79-et újítottak fel. A kéktúrát újrafestették, új útmutató táblákat helyeztek ki, turistaházait is rendbe hozzák. A kilátókból 31-et renováltak, 38-at építettek. A Pérédikálószéki-kilátóba számlálót is szereltek, ennek adatai alapján a látványosság négy és fél hónap alatt 30 000 megtekintéssel büszkélkedhet. Vasalt (via ferrata) út eddig 3 helyen (Csesznek, Cuha-völgy, Tatabánya) épült 10 pályával, a tervek között szerepel a következő 3 évben további 10 helyszínnel kibővíteni a palettát.

A kerékpárutak épülése eddig csupán a munkába járást szolgálta, nem is alakult ki összefüggő rendszer. Ahhoz, hogy a kerékpáros turizmus a lehető legjobban működjön, összefüggő, átjárható kerékpárútra van szükség. Ezeken új, egységes információs táblák segítik majd a haladást. Ahogyan már korábban is hírt adtunk róla nyáron ismét indul a Tour de Houngrie, amelyre idén várhatóan többen érkeznek és nagyobb médiavisszhangot kelt, mint korábban. A további tervek között szerepel, hogy bezárul a Tiszató kör, megújul a Balaton kör, a Budapest-Balaton kerékpárút és a Rajka-Budapest kerékpárút is.

Nem csak a bicikli a fontos, Mátraszentiván 850, Eplény 500 millió forintot költhetett turizmusfejlesztésre, de ez nem csak konkrétan az adott településről szól, a növekvő vendégforgalomtól a régió is pezseg. Ezeken a helyeken törekedtek arra, hogy ne csak a síszezonban legyenek népszerű úticélok, hanem egész évessé váljon a szezon. 

A vízi turizmus sem maradhat le: 137 vízi megállóhely fejlesztése indult, hogy mindenhol lehessen kulturált mosdó és kézmosási lehetőség. Tervben vab továbbá a nyaralóhajózás magyarországi bevezetésén: a szolgáltatás 2019 nyarán 20 hajóval indul,ezeken 4-14 fő nyaralhat egyszerre. 

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai