Nyári kínálat a Felix Kitchen&Bar-ban

Bár a brunch Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése. A budapesti Felix Kitchen&Bar mostantól élő DJ szettel és dunai panorámával kínálja a nyári brunch hangulatát, minden héten szombaton és vasárnap.

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, az ún. superfood fogások - a feketeribizli, málna, acai bowl, matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl jelenthetik a tökéletes választást. A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját. Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

“A brunch étlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy a könnyű, akár mentes ételektől kezdve a tartalmasabb fogásokig mindenki megtalálja nálunk a kedvencét. A tradicionális brunch ételekről természetesen nem feledkeztünk meg, de igyekeztünk egy-egy kevésbé megszokott tételt is becsempészni azoknak a vendégeknek, akik nyitottak az újdonságok iránt” - mondta el Árpád.

A tartalmasabb brunch híveinek a klasszikus hamburgert, a garnélás spagettit, vagy akár a különböző bagel összeállításokat ajánlják. Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a brunchnak, mint például a glutén- és tejmentes gofri, vagy a ház palacsintája.

 A Felix egész nap nyitva tart, hétköznap a reggeli menü már 7.30-tól elérhető, a Summer Brunch pedig minden szombaton és vasárnap 9.30 és 16.00 között várja a vendégeket.

A brunch után pedig a kultúrára nyitott vendégek számára is tartogatnak programokat, hiszen a tavaly óta működő Ybl Budai Kreatív Ház és az új étterem célja, hogy a kultúra és a gasztronómiai kiegészítse egymást az épületben. A kiállítótér legújabb tárlatában hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata alkotásait mutatják be az „Öntárgyiasítás, női pozíciók” témához kapcsolódva július 4-től.


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.