Ő nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az első három helyezett a következő:

1. Veres István és Molnár Bence commis (Babel)

2. Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)

3. Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)

A magyar Bocuse történelem eddigi legkiélezettebb versenye zajlott szerdán a Sirhán, mind a hat versenyző a Bocuse szellemiségnek teljes mértékben megfelelő versenyétellel készült. A csapatoknak a szokásos módon két ételt kellett elkészíteniük, 5 óra 35 perc alatt.

A versenyételekről

A versenyzőknek egy meleg előétel jellegű halételt és egy meleg főfogás jellegű húsételt kellett készíteniük. A haltéma kötelező alapanyaga 6 db egész pisztráng, egy üveg Törley Chardonnay Brut, valamint egy meglepetés zöldség, amely csak tegnap délután derült ki, a METRO piacán, ahol a versenyzők beszerezték a főzéshez szükséges zöldségeket. Ez végül a fejesképoszta lett.

A hústéma kötelező alapanyagai a következők voltak: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj és egy üveg vörösbor. A fürjeket egészben kellett felhasználni. Az elkészítés módját és a téma feldolgozását a versenyzők szabadon dönthették el. A pecsenyéstálon való bemutatás során az elkészült fürjeknek felismerhetőnek kellett lenniük (fél vagy egész fürj formájában). A tálalás során a tálról a tányérok mindegyikére egy fél fürjnek és 3 köretnek kellett kerülnie. Egy köretnek fürjtojással kellett készülnie, két köret pedig csak zöldségeket és magokat, gabonákat tartalmazhatott. A témához két szósz, mártás kötelezően készítendő volt. Az alapanyagokat, azaz a fürjet, a kacsamájat, a pisztrángot és a zöldségeket a Metro Magyarország biztosította. A versenyen mind a hat séf és segítője magas színvonalú munkát prezentált.

A zsűriben a szakma kiváló szakemberi foglaltak helyet, valamit két igazi Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen. Utóbbi 2015-ben megnyerte a lyoni Bocuse d’Or világversenyt, előbbi pedig coach-ként állhatott a dobogó legmagasabb fokára Lyonban. A zsűri elnöke Hamvas Zoltán és Bíró Lajos volt, a kóstolózsűriben a következő séfek foglaltak helyet: Sárközi Ákos, Szulló Szabina, Barna Ádám, Odd Ivar Solvold, Ørjan Johannessen, Pesti István, Tivadar György, Adamek Balázs, Krasznai Norbert és Dinnyés Csaba. A konyhai zsűri elnöke minden idők legsikeresebb magyar Bocuse d’Or versenyzője, Széll Tamás, valamint Volenter István, a magyar csapat jövőbeni coach-a volt.

Széll Tamás rövid összegző beszédében elmondta, hogy nagyon komoly fejlődést lát a hazai Bocuse történetben, minden alkalommal színvonalasabb versenynek lehetünk tanúi. Könnyid László, az MTÜ turizmus stratégiai vezérigazgató-helyettese hozzátette, jó látni, hogy nagyon komoly utánpótlás van a magyar idegenforgalomban és vendéglátásban.

Az eredményhirdetésen több különdíjat is kiosztottak, ezek a következők voltak: A S.Pellegrino Fenntarthatósági különdíját Kelemen Roland kapta.

A Nespresso legjobb konyhai munkának járó díját Veres István vehette át.

A Hungexpo a legjobb csapatmunka díját Haraszti Zsoltnak adta.

A legjobb halételnek járó díjat Kelemen Roland, a legjobb hústálnak járó díjat Haraszti Zsolt vehette át a Metrótól.

A legjobb commis-nak járó díjat szintén a Metro adta át Molnár Dávidnak.

Veres István séf és Molnár Bence commis számára ma megkezdődött a visszaszámlálás a Bocuse d’Or európai válogatójára, amelyet május végén rendeznek majd az észt fővárosban.

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.