Jövőre a tengeri alapanyagoké és a gyerekeké a főszerep a Bocuse-on

Jövőre a tengeri alapanyagoké és a gyerekeké a főszerep a Bocuse-on 

Októberben megkezdte felkészülését a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjére. A világ legrangosabb szakácsversenyének világdöntőjét kétévente rendezik meg Franciaországban, a SIRHA Lyon keretein belül.
Már tart a Bocuse d'Or magyarországi döntője...

Már tart a Bocuse d'Or magyarországi döntője... 

... természetesen majd a végeredményről is beszámolunk.
Ő nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Ő nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét 

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.
A fejes káposzta lett a kötelező zöldséghozzávaló a Bocuse döntőn

A fejes káposzta lett a kötelező zöldséghozzávaló a Bocuse döntőn 

A fejes káposzta lesz a szerdai Bocise d'Or verseny kötelező zöldséghozzávalója, ezt az alapanyagot mindenképpen fel kell használni a döntősöknek a versenyfogások elkészítésekor.

A Sirha METRO-standjáról érkezik a "titkos zöldség" a Bocuse döntőre 

Hamarosan kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derül ki az is, hogy az öt, eddig titokban tartott zöldség közül melyik lesz az, amit kötelezően használniuk kell a verseny során. A látványos főzőbemutatók, borkóstolók és a HORECA szektornak szóló digitális és egyéb előremutató megoldások bemutatója mellett a METRO biztosít alapanyagokat a Közétkeztetési Szakácsversenyhez és a fiatal séfek Chaine des Rotisseurs versenyének is.
Megvan a 2020-as Bocuse d'Or hústémája!

Megvan a 2020-as Bocuse d'Or hústémája! 

Fontos információ lett nyilvános a napokban a Bocuse d’Or 2020-as európai válogatójával kapcsolatban: a húsétel alapanyaga a fürj. Erre reagálva a Magyar Bocuse d’Or Akadémia ma megváltoztatta a február 5-i hazai döntő szabályait is - értesült a Magyar Konyha.

Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás 

Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.

Már bizonyítottunk, jöhet az eredményhirdetés 

Széll Tamás nem örült, hogy első napon főztek a sorsolás alapján. Ráadásul a dobogóra esélyes, ötszörös győztes norvégok melletti konyhán. De a magyar csapat bizonyított: a zsűri ámulva nézte munkáikat - főként csapatunk vegán tálját.
Széll Tamás gőzerővel készül

Széll Tamás gőzerővel készül 

A 2017-es lyon-i Bocuse d’Or versenyre a felkészülés már javában folyik, azonban most rajtunk a sor, hogy támogassuk és újabb győzelemhez segítsük a magyar csapatot! Méghozzá közönségszavazással a magyar csapat plakátjára.

Széll Tamás és az otthon készíthető szarvasgulyás 

A TV Paprika saját gyártású, Bocuse d’Or: Aranyséf címmel készít négyrészes gasztrosorozat. A főszereplő Széll Tamás séf lesz, a Bocuse d’Or-győztes csapatával együtt. 

Hírek az MNGSZ világából 

Hírek az MNGSZ világából

Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? 

„Természetesen a tyúk!” – vágja rá pillanatnyi habozás után az olasz tojáspápa, Paolo Parisi. Aki villámlátogatásra érkezett Budapestre, a Bocuse d’Or európai döntőjének előestéjére, mert meghívták díszvendégnek a Bocuse Festa Italiana nevű rendezvényre, amelyet Gianni Annoni és csapata szervezett a versenyző olasz szakácsok tiszteletére. A híres-neves tojáspápa amúgy eléggé elveszett és bánatos képpel üldögélt egy sarokban, és csak a vak nem láthatta, hogy a háta közepére kívánja a kíváncsiskodó újságírókat meg az őt csodáló tömeget, amely időközben egyre nagyobb lett.

Backstage: Logisztika, raktár és lazítás 

Backstage: Logisztika, raktár és lazítás

Széll Tamás lett Európa legjobb szakácsa 

Magyarország május 11-én a gasztronómia területén történelmet írt: Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, így biztosítva egyben helyét a jövő évi lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

Nagy siker, professzionális rendezés 

A francia alapítású Sirha, amely két éve debütált Magyarországon, május elején hatalmas sikerrel zárult: a prémiumkategóriájú nemzetközi élelmiszer-ipari és Horecaszakkiállításon idén 400 kiállító vett részt 19 országból, és több mint 20 ezer szakmai látogató érkezett.

A BGE hallgatói a Bocuse d'Or-on 

Közvetlen közelről követheti a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vesznek részt a rangos esemény lebonyolításában.

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén! 

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén!

Sirha Budapest 

14 ország kiállítói, szakmai versenyek és jövőkutató konferenciák 2016. május 9-11.

Színre lép a gímszarvasborjú és a dunai kecsege 

Hatan versenyeztek a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10–11-én a Bocuse d’Or Europe-on, amelynek idén Budapest lesz a házigazdája.

Bemutatták TIMEA-t 

Egy év kihagyás után 2015 decemberében újra megrendezte szakmai nyílt napját a Magyar Turizmus Zrt., az eseményen a szakmabeliek találkozhattak a társaság külképviselőivel is.

Újra indul Széll Tamás a Bocuse d’Oron 

Újra indul Széll Tamás a Bocuse d’Oron

Beköszöntött a Gasztroélmények Éve 

Már a tavaly novemberben beharangozott nemzeti marketingterv nyitóeseményére, idén februárra előhúzták a szervezők a pakliból az első Jolly Jokert…

20 európai séf mérkőzik meg Budapesten 

Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudjuk, hogy melyik 20 ország versenyzője vesz részt az európai döntőn! A legtekintélyesebb európai gasztronómiai versenyt május 10-én és 11-én a Magyarország szívében, Budapesten rendezik meg, a Sirha Budapest keretében. A rendkívül magas színvonalú verseny tétje óriási: az 5 óra 35 perces kulináris show végén – melyen a magyar séf, Hamvas Zoltán elnököl – csak 11 séf juthat be a Bocuse d'Or világdöntőjébe a 2017-es Lyoni Sirhán.

Hatan versenyezhetnek a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében 

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a magyarországi döntőbe és elindul Széll Tamás,  a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem kisebb, mint hogy ki képviselheti jövőre Magyarországot a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen. 2016 májusában Európa 20 országának legkiválóbb séfjei versenyeznek majd hazánkban.

Michelin-csillagos séf tartott mesterkurzust a BGF-en 

Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, a 2015-ös francia Bocuse d’Or győztese tartott mesterkurzust a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar kiemelkedő szakmai-tanulmányi munkát folytató vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóinak. A neves séf és a hallgatók a KVIK tankonyhájában kacsamáj pastramit készítettek fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsapretekkel.

Kezdődik a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar selejtezője 

Sorsdöntő nap lesz 2015. december 13. annak a 11 szakácsnak, akiket pályázatuk alapján a zsűri alkalmasnak talált a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének selejtezőjére. A decemberi elődöntő egyben a verseny legnagyobb rostáját is jelenti, hiszen a 11 induló közül 4 – maximum 6 versenyző juthat tovább a magyarországi döntőbe, s képviselheti adott esetben Magyarországot a 2016. május 10–11-én Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 szakácsversenyen.

Megvannak a magyar Bocuse d’Or-pályázat zsűritagjai 

Nyilvánossá vált a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatát elbíráló szakemberek névsora. Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes valamint Wolf András döntenek arról, hogy a receptpályázat alapján kik azok a szakácsok, akik részt vesznek majd a versenyen. Még 2 hét áll rendelkezésre a fiatal magyar szakácsoknak, hogy pályázzanak a magyar Bocuse d’Or döntőn való részvételre.

615 millió forinttal támogatja az állam a Bocuse d’Or szakácsversenyt 

2016-ban Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyét, melyhez az állam 614 millió 800 ezer forintos támogatást nyújt.

2016-ban Budapestre figyelnek a világ séfjei 

2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének.

Rekord látogatószám a lyoni SIRHA kiállításon 

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmabeli, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.

Versenyfutás a Bocuse d’Or előestéjén 

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, ahová második alkalommal sikerült kvalifikálnia hazai séfnek. Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét villámbevásárlással töltötte a SIRHA kiállításon berendezett piacon Lyonban; a köretek elkészítésekor a most kiválasztott zöldségekből dolgoznak majd január 28-án, a második versenynapon.

Megnyílt a Nemzetközi Ízbiennálé Lyonban 

Egy 1,7 kilométer hosszúságú alagútban felállított óriásbüfével - amelyen a világ legnagyobb sajttála és pezsgőválogatása is helyet kapott - kezdetét vette a hétvégén az I. Nemzetközi Ízbiennálé (BIG) a franciaországi Lyonban.

Magyar részvétel a Bocuse d’Or döntőjén 

Január végén magyar csapatnak drukkolhatunk a Bocuse d’Or döntőjén, a világ legrangosabb szakácsversenyén. A 2013-as siker után most Molnár Gábor versenyezhet a világ 24 legjobb séfje között – csapatával hónapok óta készülnek a megmérettetésre. Versenymunkájukat a Gömböc inspirálta, a hús- és halételt innovatív módon, de a magyar gasztronómia hagyományait is felhasználva készítik majd el.

Közönségdíjas lehet a hazai Bocuse d'Or induló 

A világ legrangosabb szakácsversenye előtti hónapokban a felkészülés fő terepe természetesen a konyha, de a Bocuse d’Or világdöntős országokra évről évre kreatív feladatok is várnak.

Nálunk lesz a Bocuse d'Or európai döntője 

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia 2013 decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert.

Hat fiatal séf, hat konyhában, izzó hangulatban 

A résztvevők egy méltán híres szakácsversenyen mutathatták meg, hogyan bánnak a fakanállal. A továbbjutást csak egy, a legjobb érdemelhette ki.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!