Ön kit jelöl a Gundel-díjra?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2021-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly–díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát az MVI honlapján olvashatják.)



Eddigi díjazottak:

· Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

· Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.

· Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

· Csapody Balázs – 2017.

· Rosenstein Tibor – 2018.

· Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.

· Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

A benyújtási határideje: 2021. szeptember 10. (péntek) éjfél

A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:

· Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),

· Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),

· Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,

· Magyar Éttermi Szövetség,

· Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,

· Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,

· Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,

· Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,

· a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,

· a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,

· a Gundel család egy képviselője,

· a Gundel Étterem,

· a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,

· a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,

· a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,

· a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,

· a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,

· a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,

· a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján 2021. szeptember 23-án szerdán 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés ünnepélyes átadásáról a későbbiekben értesítenek szervezők. További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.