Ön kit jelöl a Gundel-díjra?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2021-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly–díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát az MVI honlapján olvashatják.)



Eddigi díjazottak:

· Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

· Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.

· Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

· Csapody Balázs – 2017.

· Rosenstein Tibor – 2018.

· Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.

· Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

A benyújtási határideje: 2021. szeptember 10. (péntek) éjfél

A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:

· Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),

· Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),

· Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,

· Magyar Éttermi Szövetség,

· Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,

· Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,

· Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,

· Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,

· a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,

· a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,

· a Gundel család egy képviselője,

· a Gundel Étterem,

· a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,

· a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,

· a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,

· a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,

· a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,

· a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,

· a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján 2021. szeptember 23-án szerdán 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés ünnepélyes átadásáról a későbbiekben értesítenek szervezők. További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.