hirdetés

Óriási pofon Pozsony turizmusának

Valószínűleg már este tíz órától be kell zárni a Pozsony-Óvárosban működő vendéglőket, bárokat és szórakozóhelyeket. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis úgy határozott, hogy azok nyitvatartási idejének egyéni megítélése nincs összhangban a vonatkozó törvénnyel - olvasható a hirek.sk oldalán.

hirdetés

„Óvárosnak (Staré Mesto) tiszteletben kell tartania a döntést, amely ellen nem lehet fellebbezni, s jelenleg az ítélet jogerőssé válására vár. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vendéglátó-ipari egységekre általános érvényű működési idő lesz érvényben 22 órai zárással” – áll Óváros nyilatkozatában, amelyet a városrész szóvivője, Nora Gubková ismertetett.

A Legfelsőbb Bíróság megerősítette a Pozsonyi Kerületi Bíróság 2014. december 3-ai döntését. Radoslav Števčík, Óváros polgármestere idén februárban fellebbezett a kerületi bíróság döntése ellen, ám mint kiderült, nem járt sikerrel. Az Óváros az ottani nyitvatartási időről szóló érvényes rendelet megszüntetésétől tartott, ezért Števčík polgármester még novemberben javasolta az óvárosi vendéglők nyitvatartási óráinak módosítását. Azokat több övezetbe sorolta, amelyekben minden vendéglátó-ipari egységre azonos szabályok vonatkoztak volna.

Részletek a hirek.sk oldalán.

(forrás: Vendég&Hotel Online, www.hirek.sk)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai