hirdetés
hirdetés

Összefogás a TDM-pályázatért

Országos viszonylatban is ritkaságnak számító, a kistérségben eddig soha nem látott mértékű összefogással valósulhat meg a balatonföldvári térség TDM-pályázata. 

hirdetés

Összesen több mint 2 millió forintot ajánlottak fel a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesületben tag vállalkozások és magánszemélyek azért, hogy összegyűljön az önerő az uniós pályázathoz, amelynek köszönhetően 50 millió forint értékben fejlődhet a balatonföldvári térség turizmusa. További több mint 4 millió forint saját forrást a szintén egyesületi tag Balatonszemes önkormányzata szavazott meg a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület TDM-pályázatához.

Az uniós pályázat támogatási intenzitása értelmében minden felajánlott forint közel hétszeresen térülhet meg a térség turizmusába forgatott értékként. A sikeres pályázat a turisztikai fejlődés záloga lehet a következő időszakban.

- Bátran nevezhetjük a turisztikai régió életében kimagaslónak, talán mérföldkőnek azt, amiről tagjaink tanúbizonyságot tettek – fogalmazott Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke, aki az együttműködésről a tagokkal egyeztetett. Mint mondta, valamennyi eddig felkeresett vállalkozást és magánszemélyt köszönet illet, mivel szinte egy emberként ismerték fel, amit tulajdonképpen „TDM-elveknek” nevezünk, hiszen a jövőbeni fejlődés záloga csakis az összefogás, az együttes áldozatvállalás lehet. Az alelnök közlése szerint az egyesületben tag szálláshelyek, vendéglátóhelyek, egyéb szolgáltatók és magánszállásadók egyenként 5 és 150 ezer forint közti támogatásról biztosították a civil szervezetet annak érdekében, hogy a pályázati projekt megvalósulhasson. – Lehetőségeihez mérten minden támogató a lehető legtöbbet tette azért, hogy turisztikai régiónk a körülöttünk lévő és pályázatot benyújtó desztinációkhoz hasonló esélyt kapjon a fejlődésre – mondta Fekete Tamás.

Ahhoz, hogy a Balatonföldvár-környéki TDM-pályázat benyújtható legyen, nagyban hozzájárul Balatonszemes önkormányzata is. A település képviselő-testülete hétfői ülésén egyhangú igennel voksolt a pályázatban való részvételre. Balatonszemes több mint 4 millió forint saját forrást biztosít a projekthez, ennek fejében a településnek 27,5 millió forint érték állhat rendelkezésére.

Míg a tagok felajánlásainak köszönhetően főként turisztikai nagyrendezvények céljait szolgáló eszközbeszerzések valósulhatnak meg, Balatonszemes egy turisztikai alkalmazottal, információs pavilonnal, valamint rendezvényeket és a marketinget érintő fejlesztésekkel gyarapodhat, ha nyer a pályázat.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület ugyanakkor sajnálattal vette tudomásul, hogy Balatonföldvár önkormányzata néhány nappal ezelőtt nemet mondott ugyanebben a pályázatban való részvételre, az egyesület megítélése szerint részigazságokra hivatkozva.

Kétségtelen: a civil szervezet és a város viszonya nem volt felhőtlen az elmúlt időszakban, a támadások ellenére jogilag megalapozott kifogás azonban nem merült fel az egyesület munkáját, közpénzfelhasználását illetően. Ezt a tényt öt ellenőrzés dokumentációja igazolja, köztük az az önkormányzati belső ellenőri vizsgálat, amely immár hivatalosan is lezárult és jelentése alátámasztotta, hogy a TDM-szervezetnél semmiféle visszaélés nem történt.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai