hirdetés
hirdetés

Rekordszámú látogató Dubajban

2017 első félévében összesen 8,06 millió látogatót regisztráltak Dubajban, ez összesen 10,6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest – áll a Dubaji Turisztikai Hivatal jelentésében.

hirdetés

A fő küldő országok közül az első 20 mindegyikéből növekedést vagy legalább a korábbival egyező forgalmat generáltak, sőt a lista első 10 országának mindegyikéből kétszámjegyű a növekedés.

A fő küldő piac továbbra is India, az innen érkezők száma most először érte el 6 hónap alatt az 1 millió főt. Szaúd-Arábia és az Egyesült Királyság a második és a harmadik legnagyobb küldő piac, mindkét ország megtartotta a rangsor szerinti helyét.

Növekedést regisztrált Észak- és Délkelet-Ázsia országaiból, Oroszországból, a FÁK országok és a kelet-európai országokból is. Kelet - Európából 2016 végére 2%-os növekedést sikerült elérni, és a prognózis szerint 2017 végéig újabb, a 2%-os aránynál mindenképpen magasabb növekedés várható. 

A pozitív eredmények számos, hosszútávra tervezett, marketing és értékesítési tevékenységnek, eszköznek is köszönhetőek, melyek segítségével egyre nagyobb mértékben növekszik az emirátus iránti érdeklődés. 

Helal Saeed Almarri, a Dubai Turizmus főigazgatója nyilatkozott a pozitív eredményekről: "nagyon örülünk az elért növekedésének, mely végül az év első felében kétszámjegyű értéket eredményezett. Ez a pozitív teljesítmény egyúttal meghatározza az idei év idegenforgalmi és ezáltal a GDP további növekedésének irányát is.

Stratégiai beruházásaink, innovatív desztinációs promócióink, ill. a korábbi irányelvek megújítása, és a hosszú távú globális partnerkapcsolatok erősítése mind-mind hozzájárulnak Dubaj ismertségének növeléséhez, és ahhoz, hogy ne csak először ideutazóknak, de a visszatérő vendégeknek is kedvet tudjunk csinálni, hogy Dubajba látogassanak." 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai