RGB néven kreatív designdíjat indít a Kreatív

Egyúttal ez alá vonjuk be két népszerű versenyünk, a Pakk csomagolásdesign és a Mediadesign tematikáját. Lesz service design és event design kategória is. Nevezési határidő: augusztus 30.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kreatív designversenyt indít RGB – Kreatív Design Award néven lapunk kiadója, a PPH Media. A versenyt hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal indítjuk a Kreatív magazin szakmai profiljához illeszkedve. Úgy gondoljuk, számos tehetséges fiatal tervező, grafikus tevékenykedik a hazai színtéren, akiknek a kommunikációs, médiás és marketinges vonatkozású alkotásait eddig csak nemzetközi versenyeken volt lehetőségük megméretni.

Átfogóbb koncepció

A Kreatívnak természetesen nem ez az első design tematikájú versenye, hiszen közületek sokan jól ismerik a PAKK csomagolásdesign, valamint a vizuálisan minőségi médiatermékeket elismerő Mediadesign versenyünket, amelyeknek a tematikáját tudatosan visszük tovább új, több kreatív design területet átfogó RGB égisze alatt.

Első alkalommal meghirdetett versenyünk célja tehát, hogy megtaláljuk és díjazzuk Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a vizuális minőség erejére és fontosságára a márkacélokat szolgáló designmegoldások körében, mint az arculatok, logók, borítók, layoutok, márkakitelepülések, vagy akár service design megoldások.

Service design és event

Jól olvastátok, a klasszikus termékdesign-megoldásokhoz mérten némileg rendhagyó, leginkább szolgáltatásokkal foglalkozó service design területet is külön kategóriaként vesszük be a versenyünkbe, hiszen mára ez a terület is egyre nagyobb szereppel bír a kommunikációs ügynökségek számára, és kifejezetten igényli a design alapú gondolkodásmódot (design thinking).

Ide tehát kommunikációs, márkaépítési, értékesítési célokat vagy ügyfélélmény-növelést is szolgáló service design, azaz szolgáltatástervezési megoldásokat várunk, szektortól és vállalatmérettől függetlenül. A megoldás bemutatását, koncepció leírást szöveges (docx, pdf) vagy prezentáció (PDF vagy PPT) formátumban várjuk. A koncepció leírása mellé a service design megoldás elemeit, helyszíneit, folyamatát bemutató képek, infografikák, storyboardok, kutatási adatok és videók csatolása is javasolt az anyaghoz.

Szintén úgy gondoljuk, hogy nagyobb teret érdemelnek az élmény- és eseménymarketinghez kapcsolódó dizájnmegoldások, mint a standok, fesztiválhelyszínek, márkakitelepülések és vásárpavilonok, így ezek is külön kategóriát kaptak!

További részletek

Az RGB Awardra pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, tervezőiroda, kommunikációs ügynökség, illetve grafikusi, tervezői tevékenységet folytató magánszemély. Pályázatot nyújthat be bármely magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy hallgatói csoportja vagy felsőfokú tanulmányokat folytató diák vagy diákok csoportja.

Olyan munkákat várunk, amelyek 2017.07.01 és 2019.08.30. között kerültek a nyilvánosság elé Magyarországon. Termékek esetén a forgalomba kerülés, arculatok és médiatermékek esetén a publikálás, event design esetén az esemény megvalósulásának időpontja, service design megoldások esetén a szolgáltatás elindulásának vagy átalakításának az időpontja a mérvadó.

A beérkezett anyagokat szakértő zsűri bírálja el. A zsűri felkérése már zajlik, de ők már biztosan ott lesznek a döntnökök között: Vargha Balázs, a MOME tanszékvezetője, Ördögh László, a nemzetközileg is elismert, Red Dot díjas Graphasel Design Stúdió alapítója; Unger Zsolt márkaarculat-tervező; Spanjevic Igor, a Forbes és a Magyar Konyha művészeti vezetője; Kenczler Márton, a HPS kreatívigazgatója; Kóbor Mátyás, az Artificial Group senior art directora; Szabó Károly, a Kaméleon Reklám vezetője; Mátrai Miklós, a MOJO és a Friendly alapítója, Bicsérdi Ádám, a Kreatív szerkesztője, valamint BENZE, akinek rajza már a Lürzer’s Archive címlapján is szerepelt.

Nevezési határidő: augusztus 30.

Minden további részlet, a nevezés menete megtalálható a verseny oldalán.

Főkategóriák

A. Arculat, branding

B. Csomagolásdesign

C. Médiadesign

D. Print design

E. Event design

F. Service design

(Az alkategóriák a honlapon böngészhetők.)


Sziget - világhírű brandek az idei fesztiválon

Sziget - világhírű brandek az idei fesztiválon 

A világ legismertebb party brandjei váltják egymást a Sziget fesztivál legnagyobb elektronikus party helyszínén.
Virágos Magyarország: fókuszban a zöld innovációk

Virágos Magyarország: fókuszban a zöld innovációk 

2024-ben ismét öt települési kategóriában hirdetik meg a versenyt, mellettük az idén is gazdára találnak tematikus díjak is.
Plakátokon a szabadságharc

Plakátokon a szabadságharc 

Bem József életéről és a magyar szabadságharcban is részt vevő önkéntes lengyel katonákról nyílik plakátkiállítás a Városháza Parkban.
Kastélyfeszt és tacskótalálkozó Gyulán

Kastélyfeszt és tacskótalálkozó Gyulán 

Fesztivállal ünnepli nyolcadik születésnapját a hosszú hétvégén a gyulai Almásy-kastély.
Élményközpont a Dunakanyar ékkövéből

Élményközpont a Dunakanyar ékkövéből 

Több ütemben felújítják a Visegrádi várat, valamint egy eddig ismeretlen ferences kolostort is feltárnak a vár közelében.
Pénteken teljesen felborul a közlekedés Budapesten

Pénteken teljesen felborul a közlekedés Budapesten 

A március 15-i rendezvények és gyűlések miatt jelentős forgalomkorlátozás lesz szombatig a főváros több pontján.
Travel Agency Day a BGE-n

Travel Agency Day a BGE-n 

BGE KVIK Turizmus Tanszéke és a MUISZ újra várja az utazási irodákat március 20-án a BGE Markó utcai épületének aulájában.
Újra megnyílik a pesti alsó rakpart

Újra megnyílik a pesti alsó rakpart 

A március 15-17-i hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig a mozogni és kikapcsolódni vágyók pihenhetnek a Duna partján.
Húsvét hétfőn a gyerekeké a pécsi kultnegyed

Húsvét hétfőn a gyerekeké a pécsi kultnegyed 

Lesz tojáskereső detektívjáték, kézműves húsvéti játszóház és Gryllus Vilmos koncert is.
Nálunk forgat Hollywood - Budapest szerepel a filmekben

Nálunk forgat Hollywood - Budapest szerepel a filmekben 

Melyik népszerű fürdőben lazult Will Smith? Hol akcióztak a Mission: Impossible szereplői? Miért a Budai Várnegyedben alakított szovjet rendőrt Arnold Schwarzenegger?

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.