hirdetés
hirdetés

SCD: a Balaton után Budapestet is eladták

Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe kerültek az SCD csoportjának értékes budapesti ingatlanai.

hirdetés

Az ingatlanfejlesztő cég tavaly már eladni kényszerült  teljes balatoni portfolióját, a most aláírt szerződés értelmében pedig értékes budapesti fejlesztéseit és épületeit is értékesítette. ( Ezzel meghiúsult az a 100 millió eurós fejlesztési terv is, amelynek értelmében komplex balatoni turisztikai fejlesztéseket indított volna az SCD Group.) 

A tranzakcióról - amelyről már hetek óta keringtek pletykák a hazai ingatlanos körökben - Jászai Gellért, az SCD többségi tulajdonosa  írásos közleményében elmondta, hogy az ingatlanfejlesztési piac jövedelmezőségi kilátásai, az egyre mélyülő európai válság és a bankok hitelezési aktivitásának további csökkenése miatt döntött úgy, hogy értékesíti budapesti ingatlanait, illetve fejlesztés előtt álló projektjeit.

Az SCD-Nobilis ügylet  érinti többek között a II. kerületi Akadémia Park beruházást és a már elkészült Officium Irodaházat, a szintén II. kerületi Hárshegy utcai 2 hektáros telket, de az ügylettel Nobilis több értékes V. kerületi ingatlanhoz is jut. A tranzakcióval a vevőhöz kerül a déli Klotild Palota, a Párizsi udvar, valamint a Szent István tér 15. alatti ingatlanok vásárlási joga is. Nobilis Kristóf - aki többek közt a  tőzsdén jegyzett Budapesti Ingatlanfejlesztési és  Hasznosítási ZrT. (BIF) résztulajdonosa.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai